MITING IN ORASUL CAMPENI,UNDE PARTICIPA 1000 DE PERSOANE,ORGANIZAT DE FUNDATIA PRO MUNTII APUSENI,IMPOTRIVA PROIECTULUI MINIER ROSIA MONTANA!

19 oct.

Aproximativ 1.000 de persoane participă sâmbătă în centrul oraşului Cîmpeni la o adunare populară organizată de Fundaţia Pro Munţii Apuseni pentru a protesta împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

10191518-1550866934

În acelaşi timp, la Roşia Montană, circa 300 de persoane s-au adunat în faţa galeriei Cătălina Monuleşti, cerând locuri de muncă, urmând ca în cursul după-amiezii cei 33 de mineri care s-au blocat în septembrie în mină să reintre pentru câteva ore în subteran.

Dacă la Cîmpeni protestatarii au afişat pancarde cu mesajele „Vrem natură, nu cianură”, „Interes naţional=profit personal”, „Bogată ţară – proastă rânduială”, „Salvaţi Roşia Montană”, la 15 kilometri distanţă în Roşia Montană banerele cuprind următoarele mesaje: „Vrem să muncim, nu să cerşim”, Ne-am săturat de atâta aşteptat”, „Vrem locuri de muncă acum”, „Vrem să muncim acasă” sau „Jos şomajul”.

Adunarea populară de la Cîmpeni a început cu o slujbă religioasă oficiată de mai mulţi preoţi ortodocşi din zonă, care, de altfel, şi în săptămânile anterioare s-au exprimat public contra proiectului Roşia Montană.

La Cîmpeni sunt prezenţi nu numai oameni din oraş, ci şi din satele învecinate, printre care şi crescători de animale care au adus cu ei mai multe bovine.

Totodată, la protest participă persoane venite din oraşe ca Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: