PREMIERUL VICTOR PONTA A DECLARAT VINERI LA RTV,CA NU VA DENUNTA PACTUL DE COABITARE CU TRAIAN BASESCU,IAR IN CAZUL IN CARE ACESTA IL VA DENUNTA,NU AR MAI FI PRIMIT „NICI MACAR IN PERU!”

19 oct.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la RTv, că nu va denunţa pactul de coabitare cu preşedintele şi că în cazul în care şeful statului ar face acest lucru, nu ar mai fi primit „nici măcar în Peru”.

p

Întrebat dacă, în opinia sa, Traian Băsescu va continua să-l atace, ca parte a unui plan electoral pe care şeful statului l-ar avea, premierul a răspuns că nu ştie ce plan are acesta.

„Nu este pentru mine întrebarea. Nu ştiu ce plan are domnia sa. Eu cred că va continua să mă atace şi eu voi continua să-l ignor”, a afirmat Ponta.

În ceea ce priveşte afirmaţiile formulate vineri la adresa lui de preşedintele Băsescu, Ponta a susţinut că nu îl interesează „polemica cu domnul Băsescu” şi i-a transmis moderatorului emisiunii să fie întrebat despre activitatea Guvernului pe care-l conduce.

Premierul a precizat totuşi că este prieten cu Gruia Stoica la fel de mult cât este şi preşedintele de prieten cu patronul GFR Marfă.

Întrebat dacă, în atare condiţii, pactul de coabitare va continua să funcţioneze, Ponta a spus: „Din punctul meu de vedere, da. Dacă va continua să-l denunţe domnul preşedinte, este dreptul domniei sale şi altceva nu am ce să vă spun pe această temă”.

Despre efectele pe care le-ar avea în plan extern o denunţare unilaterală din partea preşedintelui a acordului de colaborare instituţională dintre Guvern şi Preşedinţie, premierul a afirmat: „Da, cred că nu ar mai fi primit nici măcar în Peru”.

Preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat vineri pe premierul Victor Ponta că în privinţa privatizării CFR Marfă a vrut să îşi ajute un prieten, pe Gruia Stoica, cel care conduce GFR, compania care câştigase licitaţia de privatizare.

„La CFR Marfă a vrut (premierul Victor Ponta – n.r.) să îşi ajute un prieten, pe Gruia Stoica. (…) Un amic, în orice caz. Şi a ieşit prost. Miza era prelungirea termenului în speranţa că GFR va găsi sursa de finanţare pe care o căuta şi prin Federaţia Rusă, şi prin altă parte, inclusiv la Eximbankul românesc, care este controlat de PSD în momentul de faţă”, a declarat Băsescu, la B1 TV. Preşedintele a mai susţinut că premierul Ponta ştia că Gruia Stoica nu are banii necesari.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: