PURTATORUL DE CUVANT AL IJJ VASLUI,LUCIAN MODORANU:”CEI PESTE 1000 DE PROTESTATARI SOSITI DIN MAI MULTE ZONE ALE TARII,PROTESTEAZA” PASNIC”,IN FATA PRIMARIEI MUNICIPIULUI BARLAD,IMPOTRIVA GAZELOR DE SIST!

19 oct.

Peste 1.000 de persoane protestează sâmbătă la Bârlad împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist prin metode neconvenţionale.

Oamenii scandează împotriva deciziei Guvernului şi a autorităţilor locale de a aproba începerea explorării gazelor pe mai multe perimetre din judeţul Vaslui.

1394006_604275856306926_962690620_n

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, Lucian Modoranu, cei peste 1.000 de oameni sosiţi din mai multe zone ale ţării protestează paşnic în faţa Primăriei Municipiului Bârlad, nefiind semnalate incidente.

Proteste similare au avut loc şi în comuna Pungeşti, în satul Siliştea, acolo unde Chevron urmează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist. În urma protestelor din această săptămână Chevron a anunţat că suspendă temporar orice activitate în Pungeşti.

Protestatarii au amenajat o sondă de explorare pe care oameni călare pe cai au doborât-o, apoi, în uralele tuturor, au cântat cântece patriotice şi au spus împreună rugăciunea ‘Tatăl nostru’.

La protestele de la Siliştea, un cameraman al unei televiziuni a fost călcat de un cal, el necesitând îngrijiri medicale din partea echipajului Ambulanţei aflată la faţa locului.

‘Incidentul a fost unul minor. Cameramanul a fost călcat pe picior de un cal, a fost dus la echipajul de pe ambulanţă, unde a primit îngrijiri medicale, a fost bandajat, tânărul aflându-se în afara oricărui pericol. I s-a luat şi o glicemie, dar starea lui era una bună’, a declarat pentru AGERPRES managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

Protestele în comuna vasluiană Pungeşti au început luni, când oamenii s-au adunat pentru a împiedica utilajele angajate de Chevron să pătrundă pe terenul concesionat de compania americană în vederea amenajării spaţiului pentru prima sondă de explorare din judeţ.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: