UASCERISTUL CRISTIAN PREDA,SLUGOIUL LUI TRAIAN BASESCU SI COLIVIA DESTINATA,”CUCULUI DE LA ORELE 18,30″!

20 oct.

Congresul TSD de la Braşov a fost încă un prilej pentru liderii USL să-l ironizeze pe Traian Băsescu.

c

Pe lângă faptul că ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, i-a făcut cadou premierului Ponta o colivie destinată „cucului de la 18.30”, la proba imnului naţional pesediştii au făcut ceea ce ştiau ei mai bine: au evitat strofa a doua, cea care conţine numele de „Traian”.

Referitor la acest aspect, europarlamentarul PDL Cristian Preda a acuzat USL de batjocură la adresa imnului naţional, catalogând acest comportament drept „băşcălie de mahala”.

„Dar cum USL are ca rațiune de a fi ura față de Traian Băsescu, Ponta & co au decis să evite cântarea acestei strofe sau să o înlocuiască prin creații proprii […] Cultura politică social-democrată tinde să se confunde cu bășcălia de mahala”, a scris Preda, pe blogul personal.

Mai mult, europarlamentarul a făcut apel la legea partidelor politice, care interzice confiscarea simbolurilor naționale de către formațiunile politice. „Oare putem îngădui partidelor să deturneze imnul național și să propage variante corupte ale acestuia în interes propriu?”, sugerând totodată ca membrii opoziţiei să-l interpeleze pe Victor Ponta pe acest subiect.

Congresul TSD nu a fost nici prima, nici singura ocazie în care liderii social-liberali au profitat de moment ca să elimine cuvântul „Traian” din imnul naţional. De exemplu, la sfârşitul lui 2012, când USL îşi lansa programul de guvernare, s-a produs o „defecţiune tehnică” fix în versul cu pricina, situaţie repetată şi cu prilejul lansării candidaţilor USL.

„Asupra imnului național nu pot exista puncte de vedere. Imnul național se cântă, în variantă întreagă, în variantă prescurtată, nu are ncio treabă Traian din imn cu alți Traiani”, a spus atunci Crin Antonescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: