EXPERTII FMI AU INCEPUT PRIMA EVALUARE A NOULUI ACORD CU ROMANIA!

22 oct.

Experţii Fondului Monetar Internaţional /FMI/ au început marţi prima evaluare a noului acord cu România, primele întâlniri fiind programate la Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ şi Banca Naţională a României /BNR/.

1333114847Jeffrey Franks, fmi_SA (5)

Potrivit unor surse apropiate negocierilor, la această oră experţii FMI discută ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, şi cu secretarul de stat în MFP, Gheorghe Gherghina, despre execuţia bugetară pe trimestrul trei din 2013 şi ultimele date privind arieratele.

La BNR, discuţiile vor fi axate pe datele privind balanţa comercială a României, contul curent, precum şi pe ultimele date şi estimări privind investiţiile străine directe.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional se va afla la Bucureşti, în perioada 22 octombrie – 5 noiembrie 2013, pentru discuţii privind evaluarea Acordului Stand-By cu România, care a fost aprobat pe 27 septembrie 2013.

„Misiunea va discuta cu autorităţile române evoluţiile economice recente şi priorităţile reformei economice. Misiunea FMI, condusă de Andrea Schaechter, va avea loc în comun cu echipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale şi pe lângă autorităţi, vor avea loc întâlniri cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, asociaţiilor de afaceri, ai băncilor şi cu organizaţii ale societăţii civile. Rezultatele vor fi făcute publice la sfârşitul misiunii”, arată un comunicat emis de reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Boardul Fondului Monetar Internaţional a aprobat, pe 27 septembrie, scrisoarea de intenţie transmisă de autorităţile române pentru încheierea unui nou acord de tip preventiv în valoare de aproximativ două miliarde de euro, pentru o perioadă de doi ani, la care se adaugă alte două miliarde de euro de la Comisia Europeană.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: