PREMIERUL VICTOR PONTA SE VA INTALNI MARTI CU VICEPRESEDINTELE USA ,JOE BIDEN!

22 oct.

Premierul Victor Ponta face o vizită de câteva zile în Statele Unite ale Americii, unde se va întâlni cu vicepreședintele Joe Biden, cu responsabilii de programul Visa Waver, dar și cu reprezentanți ai companiilor care au investit sau ar putea să investească în România.

5261422a95f9cf9734000004

Șeful Executivului de la București va merge, alături de o delegație formată din mai mulți miniștri ai Cabinetului său, în Statele Unite ale Americii la începutul săptămânii viitoare, în perioada 21 – 23 octombrie.

Potrivit premierului, e important din punct de vedere strategic ca România să își consolideze, să păstreze și să ofere o perspectivă de viitor e parteneriatului strategic cu SUA, subliniind că este pentru prima dată după zece ani când un premier român merge într-o astfel de vizită.

Victor Ponta a detaliat obiectivele vizitei – reafirmarea parteneriatului strategic la nivel politic și militar și perspectivele de colaborare în perioada următoare din punct de vedere economic, în trei domenii importante: IT, energie și tehnologii moderne.

Premierul și delegația sa vor avea de asemenea întâlniri cu cei care sunt responsabili cu modificarea legislației care să permită pe viitor includerea României în programul Visa Waver.

În ceea ce privește contactul cu investitorii sau potențialii investitori în România, sunt programate întâlniri, luni, cu reprezentanții marilor companii Motorola, Exxon, IBM, Chevron, HP, dar și două întâlniri la nivel guvernamental cu secretarul de stat pentru comerț și cu secretarul de stat pentru energie.

Pe agenda delegației este și o întâlnire cu președintele Băncii Mondiale, marți, zi în care premierul se va întâlni și cu vicepreședintele SUA, Joe Biden.

Șeful Executivului va fi însoțit și de miniștrii Energiei, Externe și Educației.

La întoarcere, delegația va face o escală la Bruxelles, însă premierul nu a detaliat agenda acestei vizite.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: