RUPEREA USL ESTE INEVITABILA.PNL ESTE PE CALE DE A PARASI ACEASTA ALIANTA DAR UITA CA IN MOMENTUL RUPERII USL,TRAIAN BASESCU ARE DREPT DE VETO,DE A DESFIINTA PARLAMENTUL,INTRUCAT PNL SI PSD AU INTRAT SUB DENUMIREA DE USL,NOI ALEGERI PARLAMENTARE!

22 oct.

Ruperea USL este inevitabilă, fie că se va produce până de Crăciun, fie înainte de europarlamentare. Şi în timp ce în USL se negociază pentru susţinerea unor proiecte, fiecare dintre cele două mari partide acţionează şi separat. Pe de o parte, PSD îşi consolidează forţa în Parlament, la Senat obţinând deja majoritatea, pe de altă parte, nici PNL nu stă degeaba. Potrivit unor surse parlamentare, se negociază la nivel înalt pentru o colaborare între cele două partide mari de dreapta, nu atât în vederea alegerilor europarlamentare, cât pentru prezidenţiale.

tariceanu-basescu-ghimpele

Concret, preşedintele PDL Vasile Blaga negociază tête-á-tête cu Sorin Frunzăverde, în primul rând pentru o susţinere în Parlamentul European, pentru ca liberalii să se afilieze PPE. Cum interesul în primă fază este al liberalilor, Frunzăverde fiind un cunoscut militant al acestei afilieri, mai ales în condiţiile în care PNL scade constant în sondaje, PDL preia controlul pe tabla de şah.

„Europarlamentarele sunt doar o etapă, prezidenţialele sunt cele care contează, pentru atunci sunt adevăratele negocieri. Lucrurile încep se revină la normal. O luăm încet, facem paşi mici, dar siguri”, au spus sursele citate. Şi mai concret, se doreşte învierea vechii Alianţe Dreptate şi Adevăr, un PNL+PDL cu un candidat comun la prezidenţiale şi, cel mai probabil, acela nu va fi Crin Antonescu.

Declaraţia consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, în care miza pe un mai mare câştig de cauză al lui Călin Popescu Tăriceanu în turul doi la prezidenţiale, acesta fiind mult mai capabil să atragă electoratul lui Traian Băsescu, vine tocmai în acest context.

Despre unificarea dreptei s-a tot discutat, dar în perimetre mici. Forţa Civică a lui MRU se uneşte cu Mişcarea Populară, în timp ce Iniţiativa România Liberală şi PNŢCD au semnat deja un protocol de colaborare. În momentul în care toate partidele de dreapta se vor alinia, actualul preşedinte PNL, Crin Antonescu, nu va mai avea susţinerea necesară pentru a fi desemnat candidat la prezidenţiale.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: