TRAIAN BASESCU „CALCA IN STRACHINI”:L-A IRITAT PE PUTIN DAR SI USA SI CELELALTE STATE UE,PRIN FAPTUL CA A DECLARAT CA ROMANIA”SPRIJINA SEMNAREA ACORDULUI DE ASOCIERE LA UE A UKRAINEI SI R,MOLDOVA!”

26 oct.

Traian Băsescu a declarat vineri, la Bruxelles, că interesul României este ca la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius să fie parafate acordurile Republicii Moldova de liber schimb şi cel de asociere la UE, adăugând că „cel mai important eveniment pentru UE” ar fi ca şi Ucraina să semneze cele două acorduri”.

base-putin

„În ceea ce priveşte Parteneriatul Estic, aici lucrurile sunt mai mult decât clare din punctul de vedere al Moldovei şi al Georgiei, care vor parafa atât Acordul de liber schimb, cât şi Acordul de asociere. (…) Cu siguranţă, interesul nostru direct este legat de Republica Moldova. O parafare completă, cum sperăm că se va întâmpla, este obiectivul nostru pentru Republica Moldova şi nu numai al nostru. În acelaşi timp însă, pentru UE cel mai important eveniment ar fi semnarea de către Ucraina a acestui acord. (…) România susţine necesitatea ca Ucraina să semneze acordurile cu ocazia Summitului Parteneriatului Estic”, a afirmat preşedintele, la finalul lucrărilor Consiliul European de toamnă.
Traian Băsescu a precizat însă că autorităţile de la Kiev vor trebui să găsească o soluţie pentru „cazul Timoşenko”.
„Există voci care pun sub semnul întrebării situaţia Ucrainei în cazul în care nu se dă o rezolvare corectă cazului Timoşenko, însă, din punctul nostru de vedere, semnarea celor două acorduri de către Ucraina ar fi un extraordinar succes al UE. Autorităţile de la Kiev trebuie să înţeleagă că trebuie rezolvată şi problema Timoşenko”, a susţinut şeful statului.
Legat de liberalizarea regimului de vize, Traian Băsescu a făcut precizarea că Republica Moldova este avantajată, existând premisele ca regimul vizelor să fie ridicat în viitorul apropiat.
„Din punct de vedere al liberalizării regimului de vize, Republica Moldova este cea mai avantajată. Dacă Ucraina, Georgia şi Azerbaidjan sunt în prima fază de negociere, Republica Moldova a încheiat şi a doua fază a negocierilor, ceea ce înseamnă că ar avea premise ca într-un an, un an şi jumătate, cetăţenii Republicii Moldova să beneficieze de ridicarea vizelor”, a spus Băsescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: