TRAIAN BASESCU O PLECAT LA CONSILIUL EUROPEAN BOU SI S-O INTORS VACA:”NU A INTELES NIMIC CE SA FACA CU AGENDA DIGITALA!

26 oct.

Din discuțiile de zilele acestea de la Bruxelles, Traian Băsescu a înțeles că e treaba Guvernului să aplice măsurile care țin de implementarea Agendei Digitale, realizarea Pieței Unice Digitale până în anul 2015 și strategia pentru creșterea gradului de ocupare al tinerilor.

10251835-1020669434

Cu toate acestea, a refuzat să-l lase pe Victor Ponta să reprezinte România la Consiliu, în ciuda faptului că Guvernul a pregătit o strategie în domeniul IT, la realizarea căreia au participat și companiile românești din această industrie. N-a ezitat însă să menționeze faptul că Executivul va trebui să se ocupe de implementarea deciziilor luate.

Acest Consiliu European a fost dedicat în special economiei digitale și Agendei Digitale 2020. Deși discuțiile au fost centrate pe implementarea unui proiect, Piața Unică Digitală, care, conform estimărilor Comisiei Europene, ar trebui să aducă un plus de aproximativ 500 de miliarde de euro anual economiei europene și ar urma să creeze foarte multe noi locuri de muncă, Traian Băsescu nu a înțeles aceste lucruri.

Cu ce a rămas Băsescu după acest Consiliu? Cu faptul că dacă se va implementa Agenda Digitală ne vom plăti facturile de acasă, folosind Internetul, și nu vom mai fi nevoiți să stăm la ghișee. Serios??? Acesta a fost principalul mesaj transmis de președinte în cadrul conferinței de presă ținută după finalizarea lucrărilor Consiliului, că vom da click și vor pleca banii din cont. Și nu, nu este o glumă! N-aș vrea să fiu cel care îi dă această veste lui Traian Băsescu, dar mulți români fac asta deja de câțiva ani de zile, nu era nevoie de un Consiliu European pentru aceste lucruri. Dacă asta este ceea ce i-a rămas președintelui în cap, este clar la ce nivel al competențelor a fost reprezentată țara noastră la Bruxelles. Ce discuții despre securizarea datelor, despre îmbunătățirea competențelor digitale ale populației, cercetare și inovare. Probabil toate acestea i-au intrat președintelui pe o ureche și i-au ieșit pe cealaltă, având în vedere că pentru el e o mare minune faptul că facturile se pot plăti de acasă! Iar dacă ați văzut declarațiile sale și vă gândiți acum „da, dar a zis și de plata taxelor”, aflați că în multe localități și acestea se pot plăti de acasă, spre exemplu în Sectorul 3 al capitalei.

Cam așa putem rezuma participarea lui Băsescu la Consiliul European: o activitate obișnuită pentru mulți dintre noi, o noutate pentru președinte. Traian Băsescu ne dovedește încă o dată că oricât s-ar strădui, nu are cum să ducă țara asta înainte, din moment ce el trăiește cu câțiva ani în urmă. Dar nu aici ar fi problema, deoarece peste un an oricum scăpăm de el. Adevărata problema e că nici pe alții nu îi lasă să-și facă treaba și face tot posibilul pentru a-i sabota.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: