PRESEDINTELE PNL CRIN ANTONESCU A DECLARAT ,JOI,CA MANDATUL PNL IN NEGOCIERILE CU FMI ESTE „NU CRESTERII FISCALE”!

31 oct.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca mandatul PNL pentru discutiile cu FMI este împotriva cresterii fiscalitatii pentru anul viitor, în contextul discutiilor pe marginea bugetului de stat, admitând ca se cauta solutii pentru asigurarea resurselor financiare pentru 2014.

crin-antonescu-adi-piclisan

„Se discuta în continuare tot felul de lucruri care tin de conturarea noului buget, treaba deloc usoara, dar nu se pune problema unor majorari de taxe, majorari de cota unica si asa mai departe”, a afirmat Antonescu, potrivit mediafax.ro.

El a precizat ca nu sustine introducerea unor noi impozite.

Întrebat care este mandatul PNL în ceea ce priveste eventuala crestere a fiscalitatii, daca aceasta va rezulta din discutiile cu FMI, Antonescu a raspuns: „Mandatul este nu. Mandatul, a spus domnul Chitoiu foarte clar aseara, si mandatul acesta este valabil si pentru discutiile cu FMI”.

De asemenea, el a sustinut ca nu este o disputa între PNL si PSD.

„Nu este cazul, nu exista motive pentru a percepe toata discutia despre constructia bugetara, cu tot ceea ce implica ea, cautarea de resurse, acoperirea de gauri, contactele si întelegerile cu FMI într-o cheie politica interna. Deci, nu este o disputa între PNL si PSD, este un efort comun, normal, de echipa guvernamentala, la care participa si ministrul Finantelor, si primul ministru, si ministrul Bugetului, si toata lumea, cautând sa poata construi un buget care sa vina în ajutor economiei, care sa serveasca interesele si obligatiile statului catre cetateni, în conformitate cât mai aproape cu programul de guvernare”, a precizat Antonescu.

Întrebat daca este sigur faptul ca nu va creste cota unica, Crin Antonescu a raspuns: „Nu va creste, nici nu sustinem, nici nu va creste”.

El a mai fost întrebat daca masura reducerii CAS va fi aplicata.

„Este în discutie, noi o sustinem foarte tare, în principiu si premierul a fost deschis acestei variante, se cauta la Ministerul Finantelor formule prin care sa o facem realizabila, dar ea ramâne”, a spus liderul PNL.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: