„CONTESTATARII” MERCENARI AI PROIECTULUI ROSIA -MONTANA IES DIN NOU IN STRADA DUMINICA,INCEPAND CU ORELE 17,00,DAR NU „SA-I BATA LA USA LUI TRAIAN BASESCU AMICUL MILIARDARULUI EVREU GEORGE SOROS!

3 nov.

Contestatarii proiectului de la Roșia Montană ies din nou în stradă duminică, începând cu ora 17.00.

rosia-montana-mindbomb-lingoule

„S-au împlinit 2 luni de când protestăm în masă, în stradă pentru respectarea statului de drept. Legea dată de Guvern cu dedicație pentru Roșia Montană e grăitoare pentru corupția sistemică din țară. Politicienii trag de timp cum știu, sperând că ne vom pierde energia, dar ce nu știu e că nu vom ceda. Duminică 3 noiembrie continuăm protestul, solidari cu moții din Roșia Montană și cu sătenii din Pungești”, se arată într-un mesaj al organizatorilor postat pe Facebook.

După ce săptămâna trecută au protestat la Guvern, aceștia merg azi din nou la Cotroceni.

În mesajul citat este indicat traseul pe care se va mărșălui. „Conform votului traseul câștigător e Piața Universității (statui) – Cotroceni”, se precizează în mesaj.

Protestatarii din Capitală i-a călcat „pragul” lui Traian Băsescu și pe 6 octombrie. În marșul lor prin București, aceștia s-au oprit atunci și la Palatul Cotroceni unde și-au exprimat nemulțumirea prin scandări precum „Ieşi afară, javră ordinară!”, „Demisia!”, „Băsescu, la poarta ta bate revoluţia!”, „Roşia, nu uita, ţara te va apăra!” sau „Băsescu Traian, trădător de neam!”

În mesajul care anunță protestul de duminica aceasta au fost prezentate din nou doleanțele celor care ies în stradă.
„Nu ne place cianura deloc, darămite în combinație cu abuzuri asupra patrimoniului țării. Vrem ca parlamentarii să respingă proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret. Apoi să interzică mineritul pe bază de cianură în România. Vrem respingerea urgentă a acordului de mediu. De asemenea, suntem solidari cu sătenii din Pungești, care cer interzicerea prin lege a fracturării hidraulice. Vrem demisii, gata cu mascarada. Daniel Barbu, ai negat valorea de patrimoniu a Roșiei Montane, dar experți independenți din afară te contrazic. Vrem includerea Roșiei în patrimoniul UNESCO. A apărut raportul arheologic pe care îl secretizai. Rușine, dă-ți demisia ACUM! Victor Ponta, Dan Șova, Rovana Plumb, Gheorghe Duțu (ANRM) – ne-ați ignorat destul. Trebuie să demisionați. Veți avea astfel mai multă liniște pentru a sta la dispoziția organelor de anchetă. Credem în domnia legii în România. Ieșim din casă pentru că ne pasă”, se mai arată în mesajul citat.

Proteste sunt anunțate duminică și în alte orașe ale țării.

Duminica trecută, manifestanţii au mers la Guvern. Aceștia au protestat aproximativ 40 de minute în faţa sediului Guvernului, flancaţi de forțele de ordine.

Un mesaj postat pe Facebook anunță că protestele ar putea continua sub o altă formă și în cursul săptămânii.

„De luni încolo ne propunem să ne facem auziți mai mult în timpul săptămânii prin flash-moburi și acțiuni punctuale. Așa cum am făcut și săptămâna aceasta. Am înpoiat simbolic luneta Ministrului Culturii, ne-am solidarizat cu cei inculpați în acest caz și am comemorat victimele de la #certej. Astfel de gesturi ne asigură expunere de-a lungul întregii săptămâni. Încurajăm așadar descentralizarea și grupurile active autonome. Dați-ne de veste dacă aveți de gând să intreprindeți flash-mob-uri. Exemplu: o colegă de stradă ne dă un pont – pe 5 noiembrie (marți) e Guy Fawkes – ea sugera să mergem la Parlament cu niște măști”, se spune în mesaj.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: