LIDERUL PNL CRIN ANTONESCU SI-O „PIERDUT BUSOLA”:DUPA CE ROMANIA ESTE O TARA DEBILA,ACUM SI ACORDUL CU FMI ESTE UN HANDICAP PENTRU TARA!

3 nov.

Antonescu: Acordul cu FMI, un handicap pentru România.

antonescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, a apreciat duminică, la un eveniment organizat de tinerii liberali, că acordul cu FMI reprezintă un handicap pentru România.

„Noi nu discutăm realist și serios despre FMI, specificul său ca instituție, realitatea sa și relația cu noi așa cum ar trebui să discutăm, simplu spus: mi-am rupt piciorul, am un picior debil, adică slab — că am văzut niște speculații în ultima vreme că am spus eu despre România că este o țară debilă; este, debil înseamnă slab. Din păcate este în acest moment o țară mult mai slabă decât ar trebui să fie și ar putea să fie și mi-am pus o proteză. Asta este FMI. (…) Nu este un lucru bun că suntem sub acordul cu FMI. Faptul că suntem sub acord cu FMI înseamnă pentru România un handicap de care nu este de vină FMI, dar înseamnă pentru România că nu poate avea cu adevărat o politică economică și bugetară”, a spus Antonescu.

El a adăugat că România ar trebui să aibă în vedere ieșirea din acordul cu FMI.

Acesta a criticat modul în care politicienii români abordează subiectul legat de acordul României şi Fondul Monetar Internaţional, spunând că este „o greşeală de abordare”, în condiţiile în care la nivelul factorilor de decizie din România nu se discută „realist şi serios” despre FMI şi despre relaţia pe care ţara noastră o are cu instituţia financiară internaţională.
Antonescu a mai spus că politicienii români „se răfuiesc şi se judecă” între ei în legătură cu modul în care România respectă acest acord şi că această „abordare greşită” nu va duce departe ţara.

„Nu putem în felul acesta să vorbim foarte serios despre dezvoltarea economiei româneşti”, a afirmat preşedintele PNL.

„Faptul că ne aflăm într-o relație cu FMI este o situație nefericită și temporară în care uite așa încercăm să ne descurcăm cât mai bine și planul nostru este cât mai repede să ieșim din această situație. Or, noi ce facem? Venim și idealizăm ca pe o abstracțiune FMI, președintele ca să înjure Guvernul, Opoziția ca să înjure Guvernul și ne răfuim între noi și ne judecăm între noi performanța guvernamentală și economică prin măsura în care respectăm poruncile FMI. Este o abordare demagogică, greșită, perfect nerelevantă din punct de vedere economic și care nu ne poate duce departe. Ne poate duce la încercarea de a mai reuși mici fente, ca să nu zic șmecherii pe lângă constrângerile FMI și FMI, care nu are nicio responsabilitate față de noi, să-și vadă de treaba și de criteriile sale”, a afirmat liderul liberal.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: