TRAIAN BASESCU I-O TRANSMIS DUMINICA ,UN MESAJ DE CONDOLEANTE ,PRESEDINTELUI FRANCEZ FRANCOIS HOLLANDE,IN URMA UCIDERII CELOR DOUA JURNALISTE RFI!

4 nov.

Traian Băsescu i-a transmis, duminică, un mesaj omologului francez, François Hollande, în urma răpirii şi executării, sâmbătă, la Kidal (Mali), a doi jurnalişti francezi ai postului Radio France International (RFI).

basescu-am-invatat-pana-la-6-dimineata-ca-vineri-am-test-mi-am-terminat-temele-221689

„Domnule preşedinte, doresc să vă transmit expresia profundei mele compasiuni faţă de tragicele evenimente care au zguduit opinia publică franceză în aceste zile. Uciderea jurnaliştilor francezi capturaţi în Mali ne aduce iarăşi, din nefericire, în faţa unei probleme grave cu care se confruntă întreaga lume, aceea a terorismului. Poporul român şi eu, personal, suntem alături de poporul francez şi, mai ales, de familiile victimelor în aceste momente de grea încercare. Prin implicarea sa în lupta împotriva terorismului Franţa a dovedit că este gata să facă sacrificii pentru ca lumea în care trăim să fie una sigură în spiritul respectului faţă de libertatea şi demnitatea umană”, se arată în mesajul preşedintelui Băsescu.

Şeful statului român şi-a exprimat speranţa că astfel de tragedii vor uni naţiunile în lupta împotriva mişcărilor teroriste.

„Îmi exprim speranţa că aceste tragedii prin care vieţile noastre resimt presiunea extraordinară a violenţei şi a extremismului să ne unească şi mai mult în lupta împotriva mişcărilor teroriste, având deplina conştiinţă a responsabilităţii faţă de valorile civilizaţiei în care credem şi pe care le vom apăra întotdeauna cu întreaga forţă a solidarităţii noastre”, a mai transmis preşedintele Băsescu.

Doi jurnalişti francezi ai Radio France Internationale, care se aflau în Mali pentru a realiza un reportaj, au fost găsiţi morţi după ce ei fuseseră răpiţi, a anunţat sâmbătă Ministerul francez de Externe.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: