TRAIAN BASESCU L-A DAT IN JUDECATA PE SENATORUL SORIN ROSCA STANESCU,INTRUCAT L-O DELIGITIMAT DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE,UITAND DE CELE 8,5 MILIOANE DE VOTURI ALE ROMANILOR CARE L-AU TRIMIS IN IULIE 2012 ACASA!,E DUS CU PLUTA!

4 nov.

Traian Băsescu l-a dat în judecată pe senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu, informează România Tv.

Băsescu-SRS-Agerpres

Basescu îl acuză pe parlamentarul liberal de faptul că denigrează cea mai înaltă funcție din stat și că îi delegitimează mandatul de președinte.

Ce l-a deranjat pe Băsescu

În plângerea depusă la Judecătoria Sectorului 2, Traian Băsescu invocă o declarație făcută în luna septembrie de către Sorin Roșca Stănescu. Acesta îl acuza pe șeful statului că ar fi luat mită pentru a se pronunța în favoarea proiectului minier de la Roșia Montană.

“Acuzațiile făcute de curând comportă o gravitate deosebită întrucât asociază persoana subsemnatului în calitate de demnitar public cu o activitate infracțională. Este limpede că astfel de acuzații sunt de natură să creeze suspiciuni și insecuritate față de activitatea subsemnatului având urmări deosebit de dăunătoare pentru desfășurarea mandatului încredințat.

(…) susținerile lui Roșca Stănescu delegitimează funcția supremă în stat deținută de subsemnatul creând percepția publică potrivit căreia pozițiile exprimate de președinte ar fi rezultatul unor compromisuri oneroase cu diferite grupuri de interese private”, a scris Traian Băsescu în plângerea adresată instanței, conform pesurse.ro.

Ce pretenții are de la SRS

Președintele îi solicită senatorului daune morale de 100 de lei, să achite cheltuielile de judecată și să plătească apariția deciziei judecătorești – despre care este convins că îi va fi favorabilă – în două numere ale unor ziare cu acoperire națională.

Traian Băsescu solicită ca instanța să-l interogheze pe Sorin Roșca Stănescu, pentru că acele acuzații sunt foarte grave, consideră el: “Îmi periclitează mandatul”, susține șeful statului.
Bogdan Chirieac se întreabă cum este posibil ca șeful statului să se plângă că mandatul îi este deligitimat de o persoană, în condițiile în care la referendumul din 2012 s-au prezentat aproape 8,5 milioane de oameni, dintre care peste 87% au votat pentru demiterea președintelui, iar Traian Băsescu este încă la Cotroceni: ”Dacă mandatul său este deligitimat de fostul său prieten Sorin Roșca Stănescu, atunci votul de la referendum i-a legitimat mandatul?”

În continuare, analistul politic a anunțat că, pe același principiu, se așteaptă ca premierul Victor Ponta să-l dea în judecată pe Traian Băsescu:

“Mă aștept ca dl Ponta să-l dea în judecată (n.r. pe Traian Băsescu) pentru fraza: «Ponta, câți bani ai luat de la Roșia Montană?»”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: