FOSTUL LIDER TARANIST CORNELIU COPOSU VA FI OMAGIAT SAMBATA,IN SATUL NATAL BOBOTA,IN CADRUL UNEI ACTIUNI CE MARCHEAZA IMPLINIREA A 18 ANI DE LA TRECEREA IN ETERNITATE A SENIORULUI,CAT SI 95 DE ANI DE LA MAREA UNIRE!

8 nov.

Fostul lider ţărănist Corneliu Coposu va fi omagiat sâmbătă, în satul natal Bobota, în cadrul unei acţiuni ce marchează atât împlinirea a 18 ani de la trecerea în eternitate a Seniorului, cât şi 95 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918, la evenimente anunţându-şi prezenţa şi liderii PNŢCD.

138388762670761346707_corneliu-coposu

‘Filiala Sălaj a Fundaţiei ‘Corneliu Coposu’ şi organizaţia PNŢCD Sălaj, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă-Zalău, Centrul de Cultură şi Artă şi Şcoala Gimnazială ‘Gheorghe Şincai’ din Bobota, organizează o serie de acţiuni comemorative dedicate împlinirii a 18 ani de la trecerea în eternitate lui Corneliu Coposu şi 95 de ani de la Marea Unire. Evenimentul va avea loc în satul natal al Seniorului, sâmbătă, la el anunţându-şi prezenţa preşedintele şi prim-vicepreşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, respectiv Vlad Moisescu’, a declarat, pentru AGERPRES, Marin Pop, preşedintele Fundaţiei ‘Corneliu Coposu’ Sălaj.

Potrivit sursei citate, manifestările vor include un parastas, depuneri de coroane la bustul lui Corneliu Coposu din curtea Centrului Cultural Şincai-Coposu din Bobota şi o vizită a Centrului, alături de un simpozion privind personalitatea Seniorului şi importanţa actului Unirii din 1918.

Unul din elementele de interes ale simpozionului va fi prezentarea unor scurte filme cu Corneliu Coposu, obţinute din Arhiva Televiziunii Române.

Născut în 1914, la Bobota, Corneliu Coposu a fost un apropiat a lui Iuliu Maniu, al cărui secretar politic a fost începând cu 1940. În 1945, Coposu a devenit preşedinte al filialei PNT Sălaj, pentru ca în iulie 1947 să fie arestat, împreună cu întreaga conducere a PNT, în ceea ce s-a numit ‘Înscenarea de la Tămădau’. În aprilie 1964 a fost pus în libertate, după 17 ani de detenţie, fiind angajat ca muncitor necalificat la Bucureşti. În ianuarie 1990 reînfiinţează PNT, sub titulatura Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, al cărui preşedinte va fi până la decesul său, în 1995.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: