PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR VALERIU ZGONEA LA TIRANA:”ROMANIA VA SPRIJINI ALBANIA IN DRUMUL CATRE UE!

13 nov.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care efectuează o vizită oficială la Tirana, cu ocazia aniversării a o sută de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Albania, a asigurat marți de sprijinul României pentru procesul de integrare europeană a Albaniei, transmite agenția ATA.

valeriu-zgonea-ghimpele4

Susținerea României pentru acest proces și intensificarea contactelor bilaterale au fost subiectele principale pe agenda discuțiilor avute cu președintele Parlamentului de la Tirana, Ilir Meta, și cu ministrul albanez de externe, Ditmir Bushati. ‘Progresele Albaniei în procesele de reformă ce privesc justiția, legislativul și administrația publică sunt o dovadă că drumul dumneavoastră către Uniunea Europeană este ireversibil’, a afirmat Zgonea la conferința de presă comună cu președintele Parlamentului albanez. La rândul său, acesta din urmă a mulțumit pentru sprijinul pe care România îl acordă Albaniei în procesul de integrare europeană și pentru aderarea la Alianța Nord-Atlantică și a anunțat că a convenit cu Valeriu Zgonea asupra unei cooperări între parlamentele celor două țări.

În discuția avută cu ministrul albanez de externe, Ditmir Bushati, au fost subliniate relațiile tradiționale foarte bune dintre cele două țări, nivelul ridicat al dialogului politic bilateral, Valeriu Zgonea asigurându-l și pe șeful diplomației de la Tirana de sprijinul României în drumul Albaniei către UE, cei doi oficiali exprimându-și voința de a promova cooperarea bilaterală în domenii de interes reciproc.

În ambele întrevederi a fost abordată și problema recunoașterii independenței Kosovo de către România. Agenția citată notează că ministrul albanez de externe a apreciat poziția exprimată în ultima vreme de guvernul român în această chestiune, exprimându-și totodată speranța că România va recunoaște independența Kosovo.

Valeriu Zgonea efectuează în perioada 12 — 13 noiembrie 2013 o vizită oficială în Republica Albania, în fruntea unei delegații parlamentare din care mai fac parte deputații: Oana Manolescu (grupul parlamentar al minorităților naționale), Raluca Surdu (grup PNL), Laurențiu Chirvăsuță (grup PSD), Alexandru Nazare (grup PDL) și Iosif Moldovan (grup UDMR).

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: