CINE ESTE RADU GRATIAN GHETEA(BANCOREX) SI CE REPREZINTA ACESTA PENTRU TRAIAN BASESCU!

14 nov.

Un nou scandal zguduie relația din Traian Băsescu și Guvern, după ce Daniel Chițoiu a declarat că președintele l-a rugat să nu-l schimbe din funcție pe Radu Ghețea.

image-2009-01-13-5323331-41-radu-ghetea

Radu Graţian Gheţea are 64 de ani și este unul dintre veteranii sistemului bancar românesc. În prezent este preşedinte-director executiv al CEC Bank şi preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor, scrie adevărul.ro

Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor, a declarat miercuri seara că a fost sunat recent de Traian Băsescu care „l-a rugat“ să nu-l schimbe din funcţie pe Gheţea.

Executivul ridică suspiciuni asupra modului în care fiica preşedintelui Băsescu a reuşit să-şi cumpere un teren agricol de 300 de hectare în judeţul Călăraşi. Interesant este faptul că terenul a fost cumpărat de Ioana Băsescu pentru tatăl său, pentru că preşedintele nu putea accesa un credit atât de mare. Mai exact, un împrumut de un milion de euro, pe care Ioana Băsescu l-a luat chiar de la CEC Bank.

Radu Gheţea a absolvit Facultatea de matematică din cadrul Universităţii Bucureşti (1972) şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul ASE (1985). El a urmat de-a lungul timpului mai multe cursuri de perfecţionare în informatică şi telecomunicaţii bancare, comerţ exterior şi mai multe stagii de pregătire desfăşurate la bănci din Europa. El a intrat în sistemul bancar în 1977 la fosta Banca Română de Comerţ Exterior (Bancorex), unde a ocupat, pe rând, funcţia de analist programator, şef serviciu al Departamentului de Informatică, director, director general, membru în Consiliul de Administraţie. În 1991 devine membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Anglo-Române şi preşedinte al Comisiei IT a Asociaţiei Bancherilor din România. În 1994, Gheţea se transferă la Alpha Bank (fosta Bancă Bucureşti), unde ocupă funcţiile de vicepreşedinte al CA, membru în comitetul de Direcţie, prim-vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie, iar la 1 februarie 2007 preia funcţia de preşedinte al CA Alpha bank, dar demisionează trei luni mai târziu, după numirea sa în funcția de preşedinte al CEC. De asemenea, Gheţea conduce de foarte mulţi ani Asociaţia Română a Băncilor.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: