TRAIAN BASESCU „ZAZULA”(CUCUL) DE LA COTROCENI IL ATACA PE PREMIERUL PONTA ,DAR ISI APARA FIICA IOANA ,COMPLICE LA FURACIUNILE SALE!

14 nov.

Traian Băsescu susţine că premierul Victor Ponta încearcă prin propunerea privind constituirea unei comisii de anchetă în cazul terenurilor achiziţionate de Ioana Băsescu să „reîncălzească” ce nu i-a reuşit cu senatorul Sorin Roşca Stănescu, generând „un alt fals”.

13726005720933561293_basescu_traian_2_58726000

„După părerea mea, premierul încearcă să reîncălzească ce nu i-a reuşit cu Sorin Roşca Stănescu, cu falsul lui Sorin Roşca Stănescu şi generează un alt fals, dând de înţeles că procurorul Papici a fost implicat în verificarea unor terenuri premergător achiziţiei acestor terenuri de către Ioana Băsescu, fiica mea”, a declarat Băsescu miercuri, la Palatul Cotroceni.
El l-a catalogat pe premier un „mare mincinos”.
„Premierul, ca de obicei, nu numai că poartă înaltul titlu de plagiator, la fel cum eu îl port pe acela de bunic – sunt două titluri înalte în politică şi în viaţa sociala – el este doctor plagiator, dar rămâne şi un mare mincinos. Înţelege să conducă Guvernul prin minciună şi într-o zi în care are în stradă elevi, studenţi, profesori, la o zi după eşecul Roşia Montană – asupra căruia l-am prevenit că nu este legal să trimiţi un contract în Parlament – încearcă să acopere în stil personal, prin minciună, realităţile vieţii de zi cu zi”, a apreciat şeful statului.
Băsescu a susţinut că nu s-a întâlnit niciodată cu procurorul Lucian Papici, arătând că miercuri l-a sunat pe acesta pentru a-i cere scuze că este implicat într-un scandal generat de „jocurile politice” ale premierului Victor Ponta.
El a afirmat că nu a existat o legătură între achiziţia de terenuri făcută de fiica sa Ioana şi procurorul Lucian Papici.
„Între timp, am aflat şi care este geneza falsului care a plecat, bineînţeles, tot de la o revistă de falsificare a adevărului de la Antena 3, ceea ce arată cât de strânsă este legătura între turnătorul Voiculescu şi trustul lui de presă şi premierul Victor Ponta. Am aflat că, într-adevăr, procurorul Papici a derulat o anchetă, nu dânsul personal, dânsul era şef de secţie, ci un alt procuror, o anchetă în urma unei reclamaţii din 2012 şi ancheta este în desfăşurare. N-a existat nici o legătură între achiziţia de terenuri făcută de Ioana Băsescu şi procurorul Papici. Pur şi simplu, este o mistificare a adevărului”, a arătat şeful statului.
El a spus că plângerea a fost făcută în 2012 de un „domn” care a lucrat la Staţiunea de cercetări Fundulea şi care anul acesta a depus un memoriu şi la primul-ministru.
„Nu are nicio legătură activitatea pe care a desfăşurat-o DNA în judeţul Călăraşi, şi nu numai în judeţul Călăraşi, cu achiziţia de terenuri pe care a făcut-o Ioana Băsescu”, a adăugat Băsescu.
Şeful statului a precizat că în achiziţia terenului din judeţul Călăraşi, fiica sa nu a utilizat bani cash, virările fiind realizate prin bancă, în contul vânzătorului, cum de altfel s-a virat prin bancă de la CEC şi suma pe care Ioana Băsescu a luat-o credit.
„Plagiatorul Victor Viorel Ponta crede că în familia Băsescu se fac lucruri cum a văzut el în familia lui politică, pe la mătuşa Tamara, cu traista de plastic de un leu te duci la bancă şi depui jumătate de milion de euro – ăsta este stilul lor. Plagiatorul trebuie să ştie că fiica mea este jurist, este un om care respectă legea, ca şi mine şi că orice plată prin bancă se evidenţiază la Oficiul pentru Spălarea Banilor – orice plată care depăşeşte 10.000 de euro”, a spus el, reiterând că nu a putut lua creditul pentru teren cu salariul său de preşedinte.
Băsescu a subliniat că la orice verificare a instituţiilor financiare se poate constata că fiica sa a avut bani în cont, pe care i-a obţinut din muncă şi din alte surse legale.
El a fost întrebat dacă este posibil ca odată înfiinţată o comisie, finalitatea activităţii acesteia să fie faptul că o instituţie publică s-a implicat în interesele unei persoane private.
„Ar fi o minciună”, a răspuns Băsescu.
Preşedintele a declarat că nu a verificat terenul pe care fiica sa urma să-l cumpere, punctând că istoricul fiecărei parcele există în contractul de vânzare-cumpărare.
Băsescu a apreciat că „încercarea de a implica un procuror, care a coordonat activitatea unui subordonat ce a avut ca dosar o reclamaţie din 2012, încercarea mincinoasă de a-l implica în achiziţia de teren pe care a făcut-o Ioana este penibilă şi demnă numai de Ponta”.
„Insistenţa de a face o comisie parlamentară arată ca nu a fost o eroare analiza mea că urmăreau o comisie parlamentară în vederea discreditării. Aşa cum s-a dovedit că a fost un fals cel promovat de Sorin Roşca Stănescu şi acesta este un fals şi orice ziarist poate întreba de când a început investigaţia în Călăraşi”, a afirmat Băsescu. AGERPRES

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: