CONTESTATARII PROIECTULUI ROSIA MONTANA AU IESIT DUMINICA DIN NOU IN STRADA,DAR AU FOST LEGITIMATI DE JANDARMI!

18 nov.

Contestatarii proiectului de la Roşia Montană au ieşit din nou în stradă, pentru a 12-a duminică consecutiv. Acesta se tem că proiectul ar putea fi adoptat tacit de Parlamentul României, deşi a fost respins de comisia parlamentară specială.

Protest-anti-Roșia-Montană

Protestatarii consideră că proiectul de la Roşia Montană ar putea fi adoptat tacit de către Senat peste 10 zile, deşi comisia specială a dat un aviz negativ. Manifestanţii au fost legitimaţi de jandarmi.

Protestatarii s-au adunat la Universitate duminică seara unde au afişat bannere cu mesaje împotriva exploatărilor miniere cu cianuri şi a gazelor de şist.

UPDATE Manifestanţii au plecat de la Universitate, în marş, după ora 19.00, spre Parlament.

După aproximativ două ore de protest la Universitate, în jurul orei 19.15, aceştia au plecat spre Parlament mergând pe străzile din Centrul Istoric, după ce au fost opriţi de jandarmi să iasă pe Bulevardul Brătianu.

Jandarmii au făcut un cordon pe carosabil, la intersecţia bulevardelor Naţiunile Unite şi Libertăţii, pentru a-i împiedica pe protestatari să ajungă în Piaţa Constituţiei. Protestatarii i-au ocolit însă pe jandarmi, pe trotuare, şi au continuat să meargă spre Piaţa Constituţiei, blocând Bulevardul Libertăţii, transmite Mediafax.
Jandarmii i-au somat să elibereze strada, pe motiv că participă la o adunare publică neautorizată.

UPDATE Manifestanţii au ajuns în Piaţa Unirii şi s-au aşezat pe carosabil, blocând circulaţia. Aceştia au scandat „Libertate” şi „Uniţi, salvăm toată România”. Au stat aici cam un sfert de oră.

UPDATE Jandarmii au oprit marşul pe Bulevardul Regina Elisabeta, în zona Parcului Cişmigiu, şi le-au spus protestatarilor că participă la o adunare publică nedeclarată, că au încălcat în mod repetat normele legale, cerându-le să pregătească actele de identitate pentru a se legitima.

Protestatarii le-au spus replicat, potrivit Mediafax, că sunt penibili, că i-au oprit abuziv şi că le sunt încălcate drepturile, scandând „Jandarmeria apără hoţia” şi „Libertate”.

O stradă pe care au mers protestatarii spre Bulevardul Regina Elisabeta a fost blocată de forţele de ordine în ambele capete.
Jandarmii i-au legitimat pe manifestanţi aflaţi în zona Parcului Cişmigiu şi pe trotuarele de pe Bulevardul Regina Elisabeta. Unul dintre ei, care nu a vrut să se legitimeze, a fost dus la secţia de Poliţie. Jandarmii au verificat actele de identitate ale tuturor celor pe care i-au oprit în zona Bulevardului Regina Elisabeta.

Peste 500 de persoane au protestat, duminică seară, şi la Cluj-Napoca, faţă de proiectul de la Roşia Montană.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: