PREMIERUL VICTOR PONTA :”TRAIAN BASESCU SA-L SPRIJINE PE CRIN ANTONESCU INCA DIN PRIMUL TUR LA PREZIDENTIALE!”

18 nov.

Ponta: Băsescu să îl sprijine pe Antonescu încă din primul tur la prezidenţiale.

Antonescu-Băsescu-finantistii.ro_

Întrebat duminică seara într-o intervenţie la o emisiune TV cum vede afirmațiile lui Traian Băsescu și ale Elenei Udrea, potrivit cărora Crin Antonescu este bun de votat de forțele de dreapta în cazul că ar ajunge în turul II al prezidențialelor de anul viitor, Victor Ponta a replicat: „Eu zic să-l sprijine chiar din primul tur, că și eu îl sprijin, și în felul acesta am rezolvat problema”.

În contextul discuţiilor, Victor Ponta a spus că și sâmbătă a discutat cu Crin Antonescu și a subliniat că face acest lucru aproape în fiecare zi.

„Noi vorbim aproape in fiecare zi, nu vă luați după presa domnului Băsescu, că suntem certați. Nu suntem certați, și când suntem certați iese domnul Băsescu și iarăși ne împăcăm”, a spus premierul.

Crin Antonescu a declarat, la rândul său, că declarațiile lui Traian Băsescu și ale Elenei Udrea la adresa sa, în sensul că liderul PNL ar putea fi susținut în candidatura la prezidențiale de celelalte forțe de centru-dreapta, nu reprezintă decât o încercare de rupere a USL.

„Declarațiile de care vorbiți, fie că sunt ale domnului Băsescu sau ale doamnei Udrea, au explicațiile lor din punct de vedere al jocului politic, dar nu mă implică pe mine.(…) Nu cred că e o lună de când domnul Băsescu declara că niciodată, dar niciodată, nu s-ar putea pune problema să am eu o șansă la Președinția României. Nu e o lună de când declara că sunt perfect izolat pe plan extern. (…) Nu ne miră aceste lucruri. Ce e însă foarte clar, e următorul lucru: Faptul că domnul Băsescu și doamna Udrea s-au hotărât acum să-mi dea certificat de dreapta și eventual să discute despre ipoteza că aș putea să fiu un candidat susținut chiar de electoratul domniilor lor pe mine nu mă îndeamnă la reciprocitate. Nici domnul Băsescu, nici doamna Udrea nu au nimic în comun cu dreapta și din punctul acesta de vedere cred că este destul de străveziu de ce dânșii spun aceste lucruri.(…) Niște oameni care de ani de zile și până de curând spun și la adresa mea și la adresa USL și la adresa PNL cele mai mari trăznăi și cele mai calomnioase lucruri nu pot fi bănuiți astăzi de vreun ceas al Damascului, ci pur și simplu, e foarte evident pentru toată lumea că e o încercare de a forța ruperea USL, de a căuta, să zic așa, firi mai sperioase prin PSD și firi mai credule prin PNL”, a punctat Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai susţinut că punerea la îndoială a tandemului Antonescu-Ponta reprezintă ipoteze.

„Sigur că exista (tandemul Antonescu-Ponta — n.r.). Nici în plan oficial, unde există niște decizii ale partidelor din USL, nici în planul unor declarații semnificative din partea domnului Ponta, din partea mea, din partea domnului Dragnea, din partea altcuiva din PNL nu a existat niciun motiv punerea la îndoială a acestui tandem. Că se discută de luni de zile, și nu Traian Băsescu a început-o, ca să fim corecți, că se discută de luni de zile cum PSD nu o să se poată ține de cuvânt, pe motiv că e prea mare, cum însuși Victor Ponta nu o să se poată ține de cuvânt pentru că PSD-ul acesta prea mare o să-l forțeze, pentru că, pentru că… acestea sunt ipoteze care nu pot fi puse nici în seama mea și nici pe seama lui Victor Ponta”, a susţinut Antonescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: