PREMIERUL VICTOR PONTA:PRESEDINTELE CEC BANK VA FI SCHIMBAT!

18 nov.

Ponta: Preşedintele CEC Bank va fi schimbat.

11132140635662910

Intervenţia lui Traian Băsescu la ministrul Finanţelor a pus paie pe foc. Preşedintele CEC Bank va fi schimbat pentru creditul acordat Ioanei Băsescu.

Anunţul lui Ponta

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică seara la RoTV, răspunzând unei întrebări, că preşedintele CEC, Radu Gheţea, va fi schimbat din funcţie.

Întrebat dacă Radu Gheţea va mai rămâne preşedinte al CEC după scandalul creditului acordat Ioanei Băsescu, Ponta a spus: „Nu. Am vorbit cu domnul ministru de Finanţe, pentru că este singurul care are competenţa de a face schimbări în conducerea CEC, şi îl susţin total să verifice foarte clar lucrurile şi să propună măsurile care se impun. O să-l mai sune domnul Băsescu să-l apere pe cel care i-a dat credit, dar domnul Chiţoiu nu e aşa uşor impresionabil, am totală încredere că ştie să-şi facă treaba”.

Ponta a precizat că „CEC Bank este o instituţie bancară de stat, acţionar majoritar este statul, prin guvern şi ministrul Finanţelor are competenţa necesară”. Premierul a mai menţionat că NU activitatea bancară a CEC Bank va face obiectul verificării, ci doar modul în care s-a acordat creditul de 4,6 milioane lei pentru Ioana Băsescu în scopul achiziţionării a 290 ha de teren în judeţul Călăraşi, subiect care reprezintă scandalul săptămânii sub numele de „Dosarul Călăraşi” sau „Dosarul Nana”.

Duminică seară, într-un duplex telefonic, Victor Ponta şi Crin Antonescu au reiterat, la unison, necesitatea constituirii unei comisii parlamentare care să verifice implicarea DNA şi a altor oficiali ai statului în „Dosarul Călăraşi”.

Zilelele trecute, ministrul Finanţelor a dezvăluit că Traian Băsescu l-a sunat şi i-a cerut să nu îl schimbe pe Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank.

Chiţoiu: M-a sunat Traian Băsescu să nu-l schimb pe directorul CEC

Iată ce a declarat în urmă cu 3 zile ministrul Finanţelor legat de telefonul primit de la preşedintele Traian Băsescu: „M-a sunat, acum 2-3 săptămâni, pentru că atunci era în procedură schimbare a modului în care este administrat CEC Bank. Domnul preşedinte Gheţea a dat fuga la domnul preşedinte pentru a nu fi schimbat din funcţie. M-a rugat… I-am spus că în momentul în care luăm o decizie de administrare al CEC Bank, vom face o procedură de evaluare a managementului şi vom lua o decizie”.
După dezvăluirea făcută de ministrul de Finanţe, Administraţia Prezidenţială a confirmar discuţia telefonică şi a explicat intervenţia lui Traian Băsescu: „Președintele României, domnul Traian Băsescu, confirmă că a avut o discuție cu ministrul Finanțelor Publice, domnul Daniel Chițoiu în data de 17 octombrie a.c. în jurul orei 15.30. În cursul acesteia, domnul președinte Traian Băsescu l-a avertizat pe domnul ministru Daniel Chițoiu să nu-l schimbe din funcție pe președintele CEC Bank, domnul Radu-Grațian Ghețea, înainte de terminarea mandatului legal. Motivele pe care domnul președinte Traian Băsescu le-a invocat sunt următoarele: (1) – mandatul domnului Radu-Grațian Ghețea la conducerea CEC Bank expiră în anul 2014, iar întreruperea acestuia fără o motivație temeinică este de natură a crea neîncredere în instituția bancară; (2) – domnul Radu-Grațian Ghețea deține, în prezent, și funcția de președinte al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor, funcție rezervată numai directorilor de bănci. După înlocuirea pe criterii politice a conducerii EximBank, domnul președinte Traian Băsescu l-a avertizat pe domnul ministru Daniel Chițoiu că schimbarea din funcție, nejustificată și tot pe criterii politice, a domnului Radu-Grațian Ghețea este de natură să creeze neîncredere în sistemul bancar românesc. Intervenția domnului președinte a fost făcută în baza Articolului 80, alin. (2) din Constituția României privind rolul de mediator al preşedintelui României”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: