LIDERUL PNL ,CRIN ANTONESCU”ADVERSAR INDARJIT”A LUI TRAIAN BASESCU,NU VREA SA SE INTOARCA IN 2004,VREA SA RAMANA IN „EPOCA BASESCU”,CU UN PRESEDINTE DE DREAPTA!

19 nov.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, într-un interviu la B1 TV, că temerea sa este ca la finalul „epocii Băsescu” să nu existe o întoarcere la momentul 2004. Antonescu a făcut referire, fără a o numi, la epoca Adrian Năstase.

1384839368n siii ppp

„Victor Ponta e un om în legătură cu care eu am nutrit mari speranţe şi o bună parte din ele încă le nutresc, îmi apăr speranţele, încerc să le împlinesc. (…) În toată această perioadă a epocii Băsescu – eu fiind un opozant de dată foarte timpurie – mi-am pus mereu problema ca atunci când vom ieşi din această perioadă va trebui să fim extrem de atenţi ca să ieşim pe la ieşire, nu pe la intrare. Cu alte cuvinte, vrem să terminăm cu epoca Băsescu, şi se va termina, dar asta nu înseamnă că e voie să ne întoarcem sub vreun singur aspect în 2004”, a declarat Antonescu.

Acesta a fost întrebat dacă se teme că există „semne” în acest sens.

„Există întotdeauna într-o societate precum cea românească şi există acum semne ale unui asemenea pericol, (…) există oameni care cred că până la sfârşitul lui 2004 era bine, şi nu era bine deloc”, a răspuns liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat la ce anume se referă.

„La un tip de autoritarism, la un tip de clientelă, la un tip de demagogie, la un tip de paralizie a justiţiei. (…) Întotdeauna am avut undeva această teamă că atunci când ieşim, trebuie să ieşim în partea aialaltă, nu de unde s-a plecat”, a mai afirmat liderul PNL.

În context, el a fost întrebat dacă are impresia că Victor Ponta s-a schimbat faţă de momentul înfiinţării USL.

„Eu nu vreau, şi sper din tot sufletul, ca Victor Ponta din 2014, sau din 2016, să fie mult diferit de Victor Ponta din 2011, cu care am pornit la drum. (…) Victor Ponta din 2013 nu-mi pare fundamental diferit, dar îmi pare expus – aşa cum se întâmplă cu fiecare dintre noi atunci când ajungem într-o poziţie importantă, şef de partid, prim-ministru – îmi pare expus multor pericole şi sper din tot sufletul, dacă pot să-i dau o mână de ajutor o fac uneori chiar vorbind public, chiar dacă unii nu înţeleg că asta e o formă de ajutor, să reziste”, a mai afirmat preşedintele PNL.

Presiuni din servicii secrete pentru candidatura lui Ponta la prezidenţiale?

Liderul PNL a mai declarat, luni seară, că în opinia sa sunt persoane „influente în servicii” care fac presiuni ca premierul Victor Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Antonescu a susţinut că în ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale nu poate să bage „mâna în foc că PSD şi însuşi Victor Ponta nu pot să ia la un moment dat această decizie, din diferite motive”.

„Eu, să nu-mi cereţi detalii, că eu chiar nu le am, eu cred că există presiuni şi din afara partidului, nu numai din interiorul partidului. Eu cred că există presiuni poate şi din zona unor oameni influenţi în servicii, cred. Nu acuz pe nimeni, până la urmă nu-i decât normal (…) Să candideze domnul Ponta, că aici nu se fac experimente (cu un alt candidat din partea PSD, n.r.). Domnul Ponta e un om care, fiind şi prim-ministru, arătând destule calităţi în această perioadă, e un candidat. Nu poţi lua aşa, pe oricine pe motiv că e partidul mare, că am văzut în 2009, un candidat destul de celebru”, a declarat Antonescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Liderul PNL a fost întrebat dacă are sentimentul că PSD îşi pregăteşte un candidat la alegerile prezidenţiale. Antonescu a răspuns că a simţit acest lucru „mai pronunţat” cu alte ocazii şi mai puţin în ultima perioadă.

„Cred că există multe presiuni, dar asta nu mă face să…până la urmă pentru mine e simplu, îmi doresc ca acest proiect să meargă până la capăt. (…) Îmi doresc aceste lucruri, dacă nu s-o putea…problema este să nu fie vina mea şi, în orice caz, eu tot acele lucruri pe care vreau să le fac în politica românească, cu mai mult sau mai puţin succes, tot pentru acele lucruri mă voi bate”, a mai spus preşedintele PNL.
Liderul PNL a mai menţionat că în opinia sa preşedintele care va fi ales anul viitor va fi unul de dreapta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: