MINISTRUL DE EXTERNE TITUS CORLATEAN A FOST PRIMIT MARTI DE PRESEDINTELE R.MOLDOVA,NICOLAE TIMOFTI!

20 nov.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a fost primit marţi de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pe care l-a asigurat că „România va rămâne şi pe mai departe cel mai ferm susţinător al parcursului european al Chişinăului”, relatează diplomaţia de la Bucureşti.

cache-images-stories-2011-permanente-400-Titus_Corlatean_APCE-150x132.375

„Şeful diplomaţiei române a evidenţiat ritmul intens al contactelor bilaterale din ultima perioadă, la toate nivelurile – al şefilor de stat şi de Guvern, pe linia Parlamentelor şi a tuturor instituţiilor şi agenţiilor guvernamentale. Pe acest fond de strânsă coordonare, au fost înregistrate progrese concrete pe întregul pachet de proiecte prioritare de cooperare convenit la nivelul Guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău, îndeosebi în ce priveşte domeniile energiei, infrastructurii, educaţiei, şi asistenţei medicale de urgenţă”, detaliază MAE.

Ministrul Titus Corlăţean l-a informat pe preşedintele Nicolae Timofti în legătură cu măsurile decise de partea română pentru accelerarea punerii în aplicare a iniţiativelor de cooperare sectorială şi a arătat că este nevoie, pe mai departe, de urmărirea atentă, de la nivel politic, a ritmului de materializare a proiectelor, astfel încât acestea să poată aduce, în scurt timp, beneficiile aşteptate de cetăţenii Republicii Moldova.

„Cei doi înalţi oficiali au reconfirmat caracterul frăţesc al relaţiilor bilaterale, bazate pe Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, spune MAE.

În contextul discutării stadiului dosarului transnistrean, ministrul Titus Corlăţean a arătat că avansarea negocierilor în formatul „5+2” are nevoie de progrese pe fondul reglementării, pentru aceasta fiind necesară consolidarea unei atmosfere propice şi reţinerea de la gesturi unilaterale.

Ministrul a evidenţiat poziţia de principiu a României, de susţinere a soluţionării politice a problemei, cu respectarea fermă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în frontierele sale internaţional recunoscute. AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: