TRAIAN BASESCU S-A AUTODENUNTAT LA EMISIUNEA LUI ROBERT TURCESCU,RECUNOSCAND ,CA FIICA SA IOANA BASESCU,NOTAR PUBLIC A LUAT CREDIT ILEGAL PENTRU ACHIZITIONAREA TERENULUI DE LA NANA (CALARASI)!

21 nov.

Traian Băsescu a recunoscut, involuntar, că fiica sa a luat creditul ilegal.

basescu-ioana-358x300

Traian Băsescu l-a făcut mincinos indirect pe consilierul principal al guvernatorului BNR. De ce spune Băsescu că intervenţia în favoarea şefului CEC nu este trafic de influenţă. Unde a fost plecat Radu Gheţea şi pe cine însoţea.

Adrian Vasilescu: numai comitetul director aprobă…

Pe 18 noiembrie a.c., Adrian Vasilescu, consilierul principal al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a dat o declaraţie la Realitatea TV (afirmaţiile fiind considerate de foarte multă lume ca venind în apărarea Ioanei Băsescu) referitoare la modalităţile de obţinere a creditelor foarte mari de la bănci. Declaraţia a fost făcută după ce au apărut în presă numeroase suspiciuni privind felul în care fiica lui Traian Băsescu a obţinut creditul de peste 1 million de euro de la CEC Bank. „La nivelul sistemului bancar, sunt 323 de credite de peste un milion de euro, până la 30 septembrie, luate de persoane fizice. 279 sunt în euro, 30 sunt în franci elveţieni, 11 în lei şi 3 în dolari (…)La CEC Bank, regula este următoarea: până la 700.000 de euro se poate obţine aşa-zisa ofertă la raft, un credit la vedere. Îl poate accesa orice cetăţean care vine la bancă. Dacă vrea peste 700.000 de euro, până la 2.500.000 de
euro, dosarul merge la comitetul director. Numai comitetul director poate să aprobe un credit de peste 700.000 de euro. La creditele de peste 2.500.000 de euro, dosarul trebuie să meargă la consiliul de administraţie al băncii. Lucrurile stau cam aşa la orice bancă”, a spus Vasilescu.

Băsescu : nu s-a trecut prin Comitetul de Direcţie

Din motive necunoscute, miercuri seara în cadrul unui interviu la B1, Traian Băsescu a prezentat o altă procedură prin care Ioana Băsescu a obţinut creditul şi i-a catalogat drept mincinoşi pe cei care au afirmat că a fost nevoie de aprobarea Comitetului Director de la CEC Bank. Redăm integral fragmentul din interviu în care Traian Băsescu a făcut precizări legate de modul în care Ioana Băsescu a obţinut creditul.

Robert Turcescu: Cu Gheţea aţi vorbit despre credit?
Traian Băsescu: Nu. Nu avem de ce să vorbesc.

Robert Turcescu: Numai fiica dvs a mers la bancă?
Traian Băsescu: Uite, ştii ce coincidenţă s-ar putea să fie? Se pare că după ce de la Victoria, de la sucursala Victoria, dosarul a fost trimis la CEC-ul Central, şi aici e de dat o explicaţie, mi se pare că în perioada aceea Gheţea nici n-a fost în ţară, pentru că este o minciună că s-a aprobat în Consiliul de Administraţie.

Robert Turcescu: În Comitetul de direcţie.
Traian Băsescu: Nu, nici măcar acolo. Au trei trepte. Spre exemplu, de la sucursala Victoria, care e cea mai mare sucursală a lor, putea să ia un credit până la 2,5 milioane de RON, iar Ioana avea nevoie de 4,6 milioane. Şi atunci s-a dus la CEC-ul Central, a fost trimis dosarul acolo şi în Comitetul de credit s-a aprobat 4,6 milioane credit – Comitetul de credit având competenţă să dea între 1,5 şi 10 milioane de RON credit. Asta e regula băncii. M-am documentat, ca eventual să am răspunsuri.

Nu avem de ce să punem la îndoială precizările dlui Vasilescu legate de procedurile de la CEC. Este puţin probabil ca Traian Băsescu să aibă cunoştiiţe mai mari îndomeniu decât o persoană care de 22 de ani este practic numărul 2 în BNR. Drept urmare, afirmaţiile lui Traian Băsescu reprezintă o recunoaştere (dacă într-adevăr nu s-a trecut prin Comitetul director) – evident involuntară – a faptului că Ioana Băsescu nu a luat creditul uzând procedurile legale.

Băsescu : nu s-a făcut trafic de influenţă

Mai trebuie menţionat că la CEC Bank, preşedintele Comitetului Director este Radu Gheţea cel pentru care Traian Băsescu a recunoscut că a intervenit telefonic la ministrul finanţelor, Daniel Chiţoiu, pentru a nu îl schimba din funcţie. „Am aflat,
că i se pregătea debarcarea, pentru că PSD şi-a luat EximBank şi PNL urma să-şi ia în proprie administrare CEC-ul. Deci, aici… Iar eu am tras un semnal, atenţie cu Gheţea, că nu-l schimbi cu un politruc de al vostru, fie el şi unul provenit din apropierea naşului Ruşanu sau a finului Chiţoiu”, a declarat Traian Băsescu la B1.
(Pentru Traian Băsescu, orice persoană numită de PSD sau PNL este un politruc, în schimb, orice persoană numită de PDL sau de el, este un reprezentant al statului de drept). Tot Traian Băsescu a mai spus că intervenţia sa telefonică nu este trafic de
influenţă. „nu s-a făcut nici un trafic de influenţă. Eu am vorbit cu ministrul Chiţoiu, deci nu cu Gheţea. Am vorbit cu ministrul Chiţoiu, deci nu cu Gheţea, am vorbit cu ministrul Chiţoiu la 40 de zile după ce se acordase creditul şi l-am rugat să nu-l
schimbe pe Gheţea, pentru că Gheţea este preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Gheţea este un bancher recunoscut prin valoare”. Radu Gheţea, în cele 5 zile în care s-a rezolvat creditul pentru Ioana Băsescu într-adevăr nu se afla în ţară. El era în China, unde a mers ca membru al delegaţiei conduse de ministrul Dan Şova.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: