CO-PRESEDINTELE USL CRIN ANTONESCU A FACUT JOI SEARA ,LA DIGI24,UN REZUMAT DIN CARE REIESE CA IL SUSTINE PE TRAIAN BASESCU,IN CAZUL „CALARASI!”

22 nov.

Co-preşedintele USL, Crin Antonescu a făcut joi seara, la Digi24, un rezumat privind activitatea viitoarei comisii parlamentare de anchetă care urmează să elucideze suspiciunile legate de implicarea unor oficiali ai statului în sprijinirea afacerii private a familiei Băsescu. Antonescu a precizat, totodată joi seară, că în întâlnirea de joi pe care a avut-o cu premierul Victor Ponta la Guvern, s-a discutat „în treacăt” despre Comisia de anchetă Călăraşi.

1345267565Basescu_si_Antonescu

„Despre comisie s-a discutat în treacăt. Decizia nu s-a luat, e foarte probabil că o decizie se va lua şi în PNL, probabil luni-marţi”, a spus Crin Antonescu, la Digi 24, referindu-se la întâlnirea pe care a avut-o cu Victor Ponta.

El a mai spus că nu s-a negociat nimic, nu s-a împărţit preşedinţia comisiei, dar a spus că, în mod normal, aceasta va reveni PSD, pentru că are cel mai mare număr de parlamentari.

Crin Antonescu a mai spus că propunerea sa Ilie Sârbu să fie preşedintele acestei comisii nu a fost o glumă şi că nu înţelege de ce a fost văzută astfel.

Despre comisie

“Eu cred că orice iniţiativă în sensul acesta, când există o discuţie publică şi se prelungeşte, nu strică. S-a creat, însă, sentimentul că această comisie îl va desfiinţa politic pe Traian Băsescu. Nu ştiu ce urmează să i se întâmple, să fie luat direct… nu ştiu. Nu vreau să ironizez nimic, vreau doar să spun că, în situaţia în care această comisie se formează, ea are prerogativa, şansa de a putea audia oameni, de a putea solicita nişte documente şi, în cazul în care ajunge la nişte concluzii şi trebuie să ajungă, să le comunice opiniei publice. Eu cred că aici avem două lucruri – de-aia am vorbit astăzi despre demisie şi am separat chestiunea asta de comisie – comisia aceasta, indiferent ce ar descoperi, nu îl poate da jos din funcţie pe Traian Băsescu sau nu îl poate trimite în faţa instanţei pe Traian Băsescu, să fim foarte serioşi, orice ar descoperi. Dacă descoperă elemente care să
pună la îndoială legalitatea, atunci trimite aceste concluzii organelor abilitate, cum se spune, Parchetului, DNA-ului, cuiva… Asta-i o problemă. Cealaltă problemă, pentru care nu mai avem nevoie de vreo comisie, este imaginea şi morala acestei fabule în care, într-un mod cu totul şi cu totul neplăcut, domnul Băsescu s-a complăcut şi văd că se complace înainte, povesteşte în continuare cât pământ doreşte să-şi mai ia, ce ar mai trebui. Lucruri… simpatice în sine pentru orice persoană privată din România, pentru dezvoltarea agriculturii, dar nu pentru un preşedinte de ţară, într-o ţară ca România, preşedinte care ar trebui să aibă alte teme de discurs măcar.
Există posibilitatea şi a traficului de influenţă, dar eu nu formulez nicio acuzaţie, repet, dar există, se discută despre aşa ceva. Există posibilitaea implicării nefireşti, dacă nu şi ilegale, a unor instituţii sau a unor oameni lucrând în instituţiile statului, pentru a rezolva treburile unor privaţi. Exemplul cel mai neplăcut spectaculos e cel al domnului consilier prezidenţial Rădulescu, care a povestit cu nonşalanţă cum domnia sa s-a ocupat, a dat consultanţă ce fel de teren… Dacă se întâmplă să faci aceste lucruri în timpul liber, sunt teme de comunicare publică, eşti consilier prezidenţial, ceea ce este echivalent cu un ministru, pentru a contribui, pentru a ajuta preşedintele în activitatea sa publică, nu în efortul, normal pentru orice alt părinte, de a-şi ajuta copilul să găsească un teren mai bun.
Cu un om care nouă ani de zile ne-a povestit despre stat de drept, despre politicienii ăştia păcătoşi, care îşi servesc interesele lor personale, de grup, etc, etc. Acest preşedinte ne arată foarte clar, aproape sfătos, la finalul mandatului sau mandatelor sale, că nu e cu nimic mai breaz decât atâţia alţi politicieni pe care i-a criticat şi care şi doza de tupeu sau de lipsă de grijă faţă de interlocutor încât să ne povestească cu lux de amănunte ce bine e să poţi împrumuta un milion de euro, să cumperi pământ, să ai 300, 500 de hectare. Sigur, lucru de încurajat, dar pe care nu preşedintele ţării trebuie să-l spună într-o ţară în care zdrobitoarea majoritate este sub nivelul material de a-şi propune măcar aşa ceva, lăsând la o parte că atâţia oameni de condiţia doamnei Ioana Băsescu, cu aceeaşi calificare, cu aceleaşi venituri, nu pot obţine atât de uşor credit şi nu au consilieri ai
preşedintelui României sau înalţi funcţionari ministeriali care să umble să evalueze, să cerceteze, să pregătească o vânzare-cumpărare de teren. Cam asta e problema şi atât”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: