MOSIERUL ROMANIEI ,TRAIAN BASESCU SI-O SACRIFICAT „VIITORUL SAU POLITIC”PENTRU 300 DE HECTARE!

22 nov.

Traian Băsescu este posesorul fericit al unui instinct politic care l-a ajutat să-şi învingă oponenţii politici, însă scandalul legat de „creditul CEC” sugerează că preşedintele şi-a sacrificat viitorul politic în schimbul a 300 de hectare de teren agricol.

agerpres_7201008

În cazul creditului obţinut de Ioana Băsescu, o dispută despre existenţa sau lipsa unor preferinţe din partea CEC este lipsită de sens, deoarece faptele vorbesc de la sine. Banca a acceptat supraevaluarea gajului în condiţiile în care practica normală de management al riscului impune o subevaluare. Creditul a depăşit considerabil plafonul maxim al creditelor pentru persoane fizice. Întreg procesul de acordare a creditului a durat mai puţin de 11 zile, de la depunerea actelor şi până la transferul banilor, ceea ce este un record indiscutabil. Este clar că fiica preşedintelui a beneficiat de un tratament preferenţial din partea unei bănci de stat care este condusă de un preşedinte afiliat la PDL. În contextul realităţilor politichiei balcanice, tranzacţia făcută de Ioana Băsescu nu este ceva excepţional din punct de vedere financiar sau juridic, însă dă naştere unor dubii în privinţa capabilităţii lui Traian Băsescu de a mai fi un jucător serios în zona politică.

Preşedintele nu putea să nu-şi dea seama că această tranzacţie va fi exploatată la maxim de inamicii politici şi de presa afiliată PSD. Pentru Adrian Năstase, începutul sfârşitului a fost momentul în care el s-a transformat din prim-ministrul Năstase în „Năstase – patru case”. Preşedintele Băsescu riscă să devină un fel de „Traian – sute de hectare”. Până acum, locatarul de la Cotroceni a mizat pe strategia acumulării votului negativ, profitând de pe urma erorilor comise de guvernul USL însă acum acest efort colosal a fost zădărnicit de scandalul celor „300 de hectare”. Din atacator, Băsescu a devenit o ţintă a atacurilor. În bătăliile politice din România, contează doi factori: susţinerea externă şi focalizarea votului negativ. După ce a irosit o bună parte din suportul popular acumulat prin „lupta” împotriva preşedintelui, PSD reuşeşte acum să pună în joc încă o dată ideea bătăliei providenţiale împotriva lui Băsescu. De fapt, un şmen minuscul a creat o problemă strategică, ceea ce arată că Băsescu nu mai este capabil să gândească pe termen lung şi să-şi joace cărţile cu maximă eficienţă.

Dacă locatarul de la Cotroceni vrea să rămână în continuare politician şi nu horticultor, el va trebui să declanşeze urgent un scandal care să redirecţioneze atenţia publicului asupra problemelor din tabăra psd-istă. Este cert că laboratoarele băsesciene deja pregătesc contraatacul.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: