VICEPREMIERUL LIVIU DRAGNEA A AFIRMAT VINERI CA TRAIAN BASESCU ARE O ABORDARE GRESITA CAND CRITICA BUGETUL MDRAP,PENTRU 2014!

22 nov.

Ministrul Dezvoltării, vicepremierul Liviu Dragnea, a afirmat vineri că preşedintele Traian Băsescu are o abordare greşită când critică bugetul MDRAP pentru anul 2014, arătând că acest minister nu alocă bani pe criterii politice, iar finalizarea miilor de obiective începute de PDL nu poate fi făcută cu fonduri europene.

liviu-dragnea-dezvaluie-am-primit-amenintari-s-a-dorit-ca-cineva-din-familia-mea-sa-fie-arestat-158475

„Este o abordare greşită şi incorectă din partea preşedintelui pentru că, cel puţin la acest minister (n.r. – MDRAP), nu a fost utilizat niciun criteriu politic, nici în ceea ce priveşte finanţarea din bugetul de stat, nici în ceea ce priveşte finanţarea din programele europene. Dacă cineva, oricine din această ţară, poate să spună că un program a fost finanţat pe criterii politice, îl rog să o facă, dar cu date, nu politicianist”, a afirmat vineri Liviu Dragnea, după susţinerea în faţa Comisiilor de administraţie ale Parlamentului a bugetului MDRAP pe anul 2014.

El a explicat că ministerul trebuie să finanţeze finalizarea a mii de obiective începute de PDL.

„Noi discutăm de finanţarea prin acest minister pe care-l conduc deocamdată a câtorva mii de obiective de investiţii iniţiate în anii trecuţi de PDL, un partid vânzător de iluzii, care a deschis mii de şantiere în România, un partid de la care eu am înţeles că nu a fost interesat să şi finalizeze acele lucrări şi să producă dezvoltare locală şi să dea o viaţă mai bună pentru cetăţeni ci a vrut să vândă iluzii. Acest un miliard şi 300 de milioane de lei este o sumă mică, în completare la ceea ce a fost şi anul trecut, dar administrat mult mai bine şi cu simţ gospodăresc şi pe baza unei strategii adevărate, nu pe baza unei risipiri haotice a banilor în ţară, ne vor ajuta să finalizăm peste 2.000 de obiective în România, obiective care în cea mai mare parte nu pot fi finanţate din fonduri europene, pentru că necesarul de finanţare pentru aceste obiective este mai mare decât fondurile europene care pot fi dedicate către această destinaţie”, a spus Dragnea.

Potrivit ministrului Dezvoltării, în ultimul an România a reuşit să atragă peste un miliard de euro din fonduri europene.

„În ceea ce priveşte finanţarea din programe europene, acest minister a reuşit să ajungă la un nivel de absorbţie în sumă de peste 1,078 miliarde de euro în mai puţin de un an de zile, pentru că programul a fost suspendat o perioadă, comparativ cu 656 de milioane de euro absorbiţi în şase ani. (…) Începând cu 2013 şi continuând cu 2014, banii au fost şi vor fi alocaţi pe criterii de dezvoltare, şi nu pe criterii politice”, a precizat Dragnea.

O listă a investiţiilor în derulare va fi publicată în scurt timp, iar finanţarea acestora se va face în funcţie de stadiul fizic al lucrărilor, a adăugat Liviu Dragnea.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că va întoarce la Parlament proiectul bugetului pe 2014, dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la benzină şi dacă USL va menţine alocările în cazul programelor care pot fi finanţate cu fonduri europene.

„Eu voi trimite bugetul înapoi dacă rămâne aşa. Am văzut la ministerul domnului Dragnea că este o creştere a bugetului. Haideţi să vedeţi unde merge creşterea asta: regenerare urbană, programe de regenerare urbană a municipiilor şi oraşelor, cresc transferurile către teritoriu de la 24 de milioane, anul acesta, la 200 de milioane, la modernizarea satului românesc cresc alocările de la 199 de milioane la 800 de milioane şi la infrastructură de nivel judeţean cresc alocările de la 77 de milioane, la 500 de milioane. Asta înseamnă o alocare suplimentară de 1,2 miliarde pentru administraţiile locale. Dar în ce condiţii? În condiţiile în care toate programele acestea sunt finanţate şi cu bani europeni”, a declarat preşedintele, miercuri seară, la B1 TV.

El a precizat că, în acest moment, România mai are la dispoziţie pentru respectivele programe, pentru următorii doi ani, aproximativ trei miliarde de euro. AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: