MINISTRUL DELEGAT PENTRU INVATAMANT SUPERIOR ,MIHNEA COSTOIU EFECTUEAZA IN PERIOADA 22-25 NOIEMBRIE O VIZITA IN FEDERATIA RUSA!

23 nov.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, efectuează în perioada 22-25 noiembrie o vizită în Federaţia Rusă, pe agenda deplasării aflându-se o întrevedere bilaterală cu omologul său rus, Dmitry Livanov, precum şi discutarea protocolului de cooperare dintre cele două state pentru derularea în comun a proiectelor de cercetare.

112221031411082941

Potrivit unui comunicat de presă al MEN remis vineri AGERPRES, în prima zi a vizitei, delegaţia română a efectuat vizite la Universitatea Tehnică de Stat ‘N.E. Bauman’ din Moscova, precum şi la Universitatea Agrară de Stat a Rusiei – „Timiryazev”, iar luni ministrul delegat Mihnea Costoiu va participa la ceremonia oficială de deschidere a Anului Ştiinţei UE-Rusia 2014.

„În domeniul învăţământului superior, discuţiile cu ministrul Educaţiei şi Ştiinţei din Federaţia Rusă, Dmitry Livanov, vor avea drept obiectiv sprijinirea mobilităţilor academice prin oferirea de burse de studii la toate nivelurile, respectiv promovarea predării şi studiului limbii şi literaturii române în universităţile din Federaţia Rusă şi a limbii şi literaturii ruse în universităţile din România prin participarea la cursurile de vară organizate în cele două state şi prin organizarea de lectorate. Cele două obiective sunt prevăzute în proiectul unui protocol între Ministerul Educaţiei din România şi Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Federaţia Rusă privind colaborarea în domeniul învăţământului pentru anii 2012-2017, care va fi discutat cu această ocazie de cei doi oficiali”, precizează MEN.

Potrivit sursei citate, în domeniul cercetării, partea română îşi va exprima interesul faţă de consolidarea relaţiilor dintre cele două state. În acest sens, delegaţia Ministerului Educaţiei condusă de Mihnea Costoiu va întreprinde o vizită la Institutul Unificat de Cercetări Nucleare (IUCN) de la Dubna, în care îşi desfăşoară activitatea şi 18 cercetători români, România fiind una dintre cele 11 ţări fondatoare ale institutului.

Programul delegaţiei române include o întâlnire cu conducerea IUCN Dubna, respectiv vizite în Laboratorul de reacţii nucleare, Laboratorul de fizică a neutronilor, Laboratorul de fizică a energiilor înalte şi în zona economică specială a Dubnei (complexul BETA).

Vizita demnitarului român constituie şi o oportunitate pentru prezentarea proiectului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI – NP) de pe platforma de cercetare de la Măgurele. AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: