FOSTUL PREMIER ADRIAN NASTASE ,INVITAT LA ENTENA 3 MODERATA DE ALESSANDRA STOICESCU A DAT SFATURI PENTRU USL!

24 nov.

Năstase, sfaturi pentru USL.

1366226744niciodata-nu-as-fi-facut-o-cerere-de-gratiere-catre-basescu-adrian-nastase-primul-interviu-dupa-eliberarea-din-penitenciar-204070

Invitat la Antena3, Adrian Năstase a comentat situația din interiorul USL, vorbind totodată și despre partidele de dreapta din politica românească.

Dreapta are o componentă favorabilă președintelui Băsescu, dar și una nefavorabilă.

„Din campania lui Predoiu se vede evident că ar dori o relație mai strânsă cu Băsescu, dar mulți consideră că un sprijin din partea lui ar fi toxic”, a afirmat Năstase

Întrebat când a uitat USL să se mai ocupe de obiectivul promis în campania electorală, acela de a îl înlătura pe Băsescu, fostul premier a răspuns:

„Când a încetat să privească în mod înțelept mandatul lui Traian Băsescu (…) resemnându-e cu ideea că mai durează un an și se termină”.

USL și-a consumat energia în tensiuni în interiorul coaliției, în timp ce mecanismul care l-a susținut pe Băsescu s-a recompus, a mai spun Năstase.

„Nu realizează liderii USL că în timp ce ei se relaxează privind spre viitoarele campanii, mecanismul care l-a susținut pe Băsescu se recompune. Eu cred că aici ar trebui să fie elementul esențial de atenție în perioada următoare”.

Năstase ar reinventa Parlamentul în ipoteza în care s-ar afla în luptă cu Băsescu.

„Aș gândi apoi la o întârire a formulei de guvernare în perioada sărbătorilor de iarnă, ca anul viitor să se poată intra cu mai multă vitalitate (..) evident, și o remaniere. Aș tempera elementele de diferențiere ideologică până la alegerile europarlamentare”, a spus Năstase.

Potrivit social-democratului, candidatura pe liste separate ale celor două partide din USL va conduce la tensiuni ulterioare, posibile discuții în perspectiva descentralizării, discuții privind costurile din administrație și în ceea ce privește raporturile de forțe.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: