LIDERUL PNL,CRIN ANTONESCU A DECLARAT LUNI CA IN SITUATIA IN CARE TRAIAN BASESCU VA RETRIMITE BUGETUL DE STAT PE 2014 LA PARLAMENT,TOTI PARLAMENTARI AU OBLIGATIA SA VINA SI SA VOTEZE BUGETUL PE 2014,”SI DACA ESTE REVELION!”

25 nov.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că, în situaţia în care legea bugetului de stat pe 2014 va fi retrimisă în Parlament de preşedintele Traian Băsescu, parlamentarii au obligaţia să vină şi să se pronunţe din nou asupra acestei legi, „şi dacă ar fi în seara de Revelion”.

crin-antonescu-ghimpele2

El a arătat că un calendar privind bugetul de stat, în situaţia în care preşedintele va retrimite această lege în Parlament, va fi discutat în USL.

„Din punctul meu soluţia este simplă, nu este uşoară, dar este simplă. Dacă preşedintele uzează de prerogativa de a retrimite, de a nu promulga bugetul care este o lege, noi nu avem cum să-l împiedicăm, este o prerogativă prezidenţială şi atunci nu rămâne decât ca într-o perioadă dificilă, de sărbători, dar asta este, parlamentarii au obligaţia să vină şi să se pronunţe din nou asupra bugetului. (…) Nu este niciun fel de scuză că se apropie sărbătorile, că este incomod. Nu există nimic mai important pentru un parlamentar, nicio lege mai importantă decât bugetul şi atunci, şi dacă ar fi în seara de Revelion, parlamentarii trebuie să vină să-l voteze”, a spus Antonescu, după o şedinţă cu vicepreşedinţii PNL.

Preşedintele PNL a mai susţinut că nu va mai exista o discuţie cu privire la acciza pe carburanţi.

„Ca să fie foarte limpede, eu am spus foarte clar şi am spus în urma unei discuţii şi a unei decizii politice la nivelul BPN şi a grupurilor parlamentare, că noi ne asumăm acest proiect de buget aşa cum a fost el formulat. Aici poziţia noastră este identică este identică cu a primului ministru şi a partenerilor din USL. Este un buget pe care l-am asumat împreună şi pe care îl susţinem împreună”, a arătat Antonescu.

Liderul PNL a mai afirmat că nu poate garanta că banii din această acciză vor merge exclusiv către autostrăzi.

„Eu nu pot garanta, dar eu am luat act că banii vor merge acolo şi nu în altă parte şi vă pot garanta că vom monitoriza acest lucru: autostrăzi în cea mai mare parte, cu posibilitatea să fie vorba şi de drumuri naţionale. Vom monitoriza acest lucru şi prin ministrul de Finanţe şi prin membri din Guvern şi prin Parlament”, a spus Antonescu.

El a menţionat că nu a primit niciun calcul de la preşedintele Traian Băsescu privind o variantă alternativă la cele 2 miliarde de lei de care ar fi nevoie în cazul accizării, punctând că este de dorit să le trimită la Ministerul de Finanţe.

De asemenea, Antonescu a precizat că el consideră că invitaţia şefului statului la discuţii se adresează Guvernului.

„Cred că invitaţia este pentru primul ministru şi pentru echipa sa – ministrul Finanţelor, ministrul bugetului, domnul Voinea, alţi negociatori, domnul Gherghina. Nu sunt eu în măsură să spun asta”, a punctat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seară că în situaţia în care Executivul nu va găsi soluţii pentru a renunţa la creşterea accizei pe combustibil, nu va accepta bugetul de stat pe anul 2014 în forma actuală, existând posibilitatea de a-l ataca la Curtea Constituţională. AGERPRES .

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: