TRAIAN BASESCU „LIDERUL REGIONAL”A LUAT UN „DOS DE PALMA” LA VINIUS,DUPA UKRAINA,SI R.MOLDOVA SI GEORGIA NU VOR SEMNA ACORDUL CU UE,VOR RAMANE PARTENERE ALE BLOCULUI ESTIC!

28 nov.

Traian Băsescu a declarat, joi, înainte de plecarea la Vilnius, că summitul Parteneriatului Estic este unul extrem de important pentru Uniunea Europeană, adăugând că speră ca de vineri toate statele UE să vorbească aceeaşi limbă.
„E prima dată când iniţial numită sinergia Mării Negre şi apoi extinsă sub numele de Parteneriatul Estic, politica de vecinătate a UE capătă o dimensiune concretă, prin acte importante care se vor semna la Vilnius. Marea problemă a summitului UE este Ucraina, care va şi face diferenţa.

Russia's President Putin walks with Barroso and Van Rompuy in St.Petersburg

Dacă Ucraina va semna, va fi un summit de succes al UE şi al ţărilor din vecinătatea ei, dacă nu va semna, va fi doar un important pas în relaţiile de parteneriat ale ţărilor UE cu cele 6 state de vecinătate estică”, a spus Traian Băsescu.

Miza cea mare pentru România este semnarea acordului de asociere şi de liber schimb între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, după cum a declarat Traian Băsescu.

„În ceea ce ne priveşte, unul dintre punctele pe care le vom susţine în summit e legat de nevoia ca Republica Moldova, până la schimbarea Comsiei Europene şi a Parlamentului European, adică înainte de alegerile europene, să şi semneze cele două acorduri cu UE, iar în baza acordului pozitiv al UE, atât Consiliul UE, cât şi PE să modifice regulamentul la vize”, a mai declarat şeful statului.

Şeful statului a precizat că rezultatul de la Vilnius este important pentru că se marchează, pentru prima dată în mod oficial, tendinţa Republicii Moldova de a se apropia de Uniunea Europeană.

„Aşa cum se prefigurează acum, summitul de la Vilnius va fi un eşec pentru UE, dar un succes pentru Republica Moldova şi România. Rog să fiu scuzat pentru această abordare, dar asta este realitatea”, a declarat șeful statului.

Prin acest acord, Republica Moldova are ocazia de a se desprinde de influenţa fostei Uniuni Sovietice. Președintele Traian Basescu a precizat însă că acest summit nu reprezintă o garanţie pentru Republica Moldova de a intra în Uniunea Europeană.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: