TRAIAN BASESCU „LIDERUL REGIONAL”,SE LAUDA LA VILNIUS CA MIEZUL PARTENERIATULUI ESTIC ,SAU GENEZA PaE,PLEACA DIN SINERGIA MARII NEGRE CARE A FOST O „INITIATIVA ROMANEASCA”MADE BASESCU!”

29 nov.

Miezul Parteneriatului Estic pleacă din Sinergia Mării Negre, care a fost o iniţiativă românească, a ţinut să precizeze vineri preşedintele Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă, la Vilnius.

112914001991702426

„Toată lumea a vorbit de PaE care a fost iniţiat de Polonia şi Suedia în 2009. Sigur că România resimte o uşoară frustrare, pentru că geneza PaE este în 2007, el s-a numit Sinergia Mării Negre, pe care pe urmă, în 2009, la iniţiativa Suediei şi a Poloniei, s-a făcut o extindere pentru a intra şi Belarus. Îi spunem PaE, însă, miezul acestui parteneriat pleacă din Sinergia Mării Negre, care a fost o iniţiativă românească, susţinută în Preşedinţia germană şi aprobată în Preşedinţia germană din 2007, atunci considerându-se că trebuie extinsă colaborarea UE în spaţiul Mării Negre”, a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a afirmat că a dorit să sublinieze aceste lucruri pentru că aceasta este „istoria adevărată” a Parteneriatului Estic.

„El (PaE – n.r.) s-a maturizat în momentul de faţă şi a început să producă rezultate, iar din punctul nostru de vedere rezultatul este că UE a trecut Prutul, ceea ce are semnificaţii nu numai din punctul de vedere al românilor de pe ambele maluri ale Prutului, are semnificaţii adânci cu privire la forţa, la atractivitatea UE”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului român a participat la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde Republica Moldova şi Georgia au parafat, vineri, Acordul de Asociere, implicit pe cel de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: