TRAIAN BASESCU SABOTEAZA POLITICA EXTERNA A ROMANIEI:”SECRETARUL DE STAT DE LA MAE GEORGE CIAMBA LA SUMMITUL DE LA VILNIUS!

29 nov.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, susține că nu a fost inclus în delegația pentru summit-ul de la Vilnius, deși președintele Traian Băsescu a anunțat, cu o zi în urmă, că i-a dat mandat să meargă în Lituania. Administrația Prezidențială a explicat pentru că MAE are reprezentant la Parteneriatul Estic, în persoana secretarului de stat George Ciamba. “O fi plecat dl. Ciamba fără să fie delegat?”, a întrebat retoric Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Administrației.

basescu-corlatean

UPDATE: Invitat la emisiunea “Jocuri de Putere”, difuzată de Realitatea Tv, Titus Corlățean a explicat că delegația a fost aprobată de Președinție fără ministru de Externe, iar MAE a notificat-o pentru că era obligată procedural. Șeful diplomației a relatat că atunci când a apărut ipoteza unei reuniuni extraordinare a miniștrilor de Externe, la finele summit-ului de la Vilnius, s-a repus în discuție să fie trecut și Titus Corlățean pe listă, dar când acest eveniment a fost anulat, s-a trecut la delegația inițială.

Titus Corlățean a fost întrebat astăzi de jurnaliști de ce nu a fost inclus în delegația oficială a României pentru Vilnius. “În delegaţia oficială nu sunt eu care să facă desemnările, şi nu am fost inclus. Puneţi această întrebare la Administraţia prezidenţială”, a răspuns șeful diplomației.

Declarația lui Titus Corlățean vine la o zi după ce Traian Băsescu, într-un interviu acordat TVR 1, preciza: “Astăzi i-am semnat mandatul lui Corlățean pentru Vilnius”.

La sugestia ministrului Corlățean, l-am sunat pe purtătorul de cuvânt al Președinței, Bogdan Oprea. Acesta a lăsat de înțeles că șeful diplomației de la București l-a delegat pe secretarul de stat al MAE, George Ciamba, pentru summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, iar acum încearcă să-și explice absența blamându-l pe Traian Băsescu că l-a exclus din delegația României.

“Cum se face că secretarul de George Ciamba, care este inferior în funcție ministrului Corlățean, este prezent la Vilnius. O fi plecat dl. Ciamba fără să fie delegat?”, ne-a declarat Oprea.

Întrebat de ce ministrul Corlățean susține că a fost exclus, deși Băsescu a spus cu o seară înainte că i-a dat mandat pentru deplasare, purtătorul de cuvânt al Președinției a răspuns: “Puneți și dumneavoastră informațiile cap la cap și vedeți cine minte”.

O delegație a României condusă de președintele Traian Băsescu ia parte la summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, acolo unde Republica Moldova este așteptată să parafeze un acord de asociere la Uniunea Europeană. Cu câteva zile înainte de semnarea tratatului, Ucraina a lăsat summit-ul fără miza principală, hotărând să-și întărească legăturile economice cu Rusia, în detrimentul unei apropieri de UE.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: