UNIUNEA EUROPEANA NU MAI ARE BANI.ACEASTA ESTE CONCLUZIA SUMMITULUI DE LA VILNIUS!,GERMANIA ESTE DATOARE VANDUTA USA SI FEDERATIEI RUSE!

30 nov.

Am ajuns într-o situaţie comică. Lucrurile s-au schimbat în Uniunea Europeană care s-a obişnuit să atragă noii membri prin promisiuni de ordin financiar.

summit-ul-de-la-vilnius_19679400

Uniunea Europeană nu mai are bani pentru a cumpăra influenţă geopolitică.

Ecuaţia este simplă. Dacă Ucraina ar fi semnat acordul de asociere, ar fi pierdut automat toate privilegiile economice pe care le avea în relaţiile cu Rusia, pierzând accesul la unica piaţă în care avea vreo prezenţă notabilă. În acelaşi timp, acordul de asociere prevedea necesitatea adoptării de către întreprinderile ucrainene a tuturor standardelor tehnice şi ecologice ale UE, urmând ca ele să fie închise în caz de neconformitate. De fapt, închiderea întreprinderilor ucrainene făcea parte din planul transformării Ucrainei într-o piaţă de desfacere pentru mărfurile europene. În aceste condiţii, comportamentul preşedintelui Ianukovici care a cerut de la Uniunea Europeană 160 de miliarde de euro pentru retehnologizarea economiei a fost interpretată ca un afront grosolan la adresa birocraţilor de la Bruxelles. Uniunea Europeană nu finanţează retehnologizarea industriei din ţările de la periferia europeană. De ce să-şi finanţeze concurenţii? Mai mult, s-a văzut că Bruxellesul nu are bani nici măcar pentru „fonduri de adeziune” ca să îndulcească veninul economic pe care trebuie să-l consume ţările care „intră în familia europeană”. Un apel disperat la FMI nu a ajutat cu nimic. Fundamentaliştii liberali de la FMI au cerut ca Ucraina să dubleze imediat preţul la gaze, energie şi utilităţi pentru întreprinderi şi populaţie, iar salariile şi pensiile să fie îngheţate pe o perioadă nedeterminată. În schimb, FMI a propus un credit de 30 de miliarde de dolari. Ianukovici şi-a dat seama că implementarea acestor măsuri îl va aduce după gratii sau în ştreang şi a zis „pas!” ofertei, decizia fiind interpretată de „analiştii proeuropeni” drept o trădare a nobilelor idealuri europene. Nimic mai fals. Ianukovici nu vrea să ajungă după gratii sau în ştreang şi nu este nevoie de alte explicaţii complexe. Ucraina nu este România şi încercarea de a repeta la Kiev manevra cu reducerea salariilor cu 25% s-ar fi soldat cu consecinţe dezastruoase şi violente, incomparabile ca magnitudine cu anemicele proteste ale eurofililor de tinichea.

A mai existat opţiunea ca Germania să plătească nota de plată pentru Ucraina, însă Germania are de plătit sume mult mai mari pentru menţinerea în viaţă a proiectului european, iar legăturile politice şi economice pe filiera Berlin – Moscova au făcut în aşa fel încât această opţiune să devină complet imposibilă.

Este simptomatic că nici SUA nu s-au oferit să sprijine financiar extirparea Ucrainei din sfera de influenţă a Federaţiei Ruse. Nu s-a putut sau nu s-a dorit? Oricare dintre răspunsuri este trist pentru cei care încă mai speră la menţinerea influenţei americane în Europa de Est.

Epoca dominaţiei americano-bruxelleze în Europa de Est se apropie de apus. La fel cum petrolul este sângele războiului, banii sunt sângele geopoliticii. Uniunea Europeană suferă de o gravă hemoragie internă şi nu mai poate exercita influenţa de odinioară.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: