TRAIAN BASESCU SIMTE CA I SE APROPIE SFARSITUL,DE URA SI NEPUTINTA S-O FACUT DE RAS LA RECEPTIA DE 1 DECEMBRIE ,DE LA COTROCENI,DECLARAND RAZBOI CU „O IDEOLOGIE STRAINA”SI CU „TRUSTURILE DE PRESA”,ATAT IL MAI DUCE BALBAIALA BETIVANULUI!

2 dec.

Băsescu, în război cu „o ideologie străină” și cu „trusturi de presă”, de Ziua Națională.

basescu_cotroceni

Traian Băsescu le-a ținut lecții românilor, duminică seara, de Ziua lor Națională, războindu-se în acelaşi timp cu „trusturi de presă”, cu „o ideologie străină” şi cu „grupuri de afaceri”.

Într-un discurs susținut la recepţia oferită la Palatul Cotroceni, Băsescu le-a transmis românilor ce sunt „datori” să facă în continuare.

Plecând de la momentul 1918, președintele a vorbit despre „încheierea modernizării statului”, cu care românii sunt „datori”, modernizare a statului care în timpul ultimului său mandat a însemnat închiderea a zeci de spitale și a aruncat numeroși oameni în șomaj. De asemenea, preşedintele a vorbit de „solidaritate” şi „coeziune”.

În același timp, Băsescu a fluturat o nouă sperietoare, la câteva zile de la încheierea vizitei premierului Chinei în România.

Traian Băsescu a vorbit în discursul de la Cotroceni de „o ideologie străină şi implantată aici, pe care unii încearcă să ne-o inoculeze și în ziua de azi”.

„În urmă cu 95 de ani se înfăptuia cel mai de preţ ideal al românilor ca popor. La 1 decembrie 1918, se înfăptuia România Mare prin revenirea Transilvaniei, Basarabiei şi Bucovinei la România, un ideal pe care îl săvârşise Mihai Viteazul acum peste 400 de ani. E un moment astral al neamului românesc pe care nu putem să-l uităm pentru că este punctul de referinţă în veacuri al reunirii tuturor românilor în acelaşi stat. Generaţia actuală şi generaţiile viitoare sunt datoare să atingă idealurile de veac şi pe cele actuale ale poporului român. Acestea ţin de încheierea modernizării statului român, integrarea deplină în vatra de civilizaţie europeană, în spaţiul de securitate şi prosperitate euroatlantic, de care am aparţinut dintotdeauna şi de la care am fost deturnaţi mai bine de 50 de ani de o ideologie străină şi implantată aici, pe care unii încearcă să ne-o inoculeze și în ziua de azi. Putem să răzbim în istorie mai ales în aceste momente zbuciumate de criză și schimbare, numai cu solidaritate şi coeziune, cu definirea interesului naţional, cu viziune şi planificarea atentă a proiectelor strategice, pe termen lung”, a transmis Băsescu în mesajul său.

În continuarea discursului său, președintele s-a războit cu „trusturi de presă”, dând lecţii despre „libertatea de a gândi”.

„Un element extrem de important pe care ar trebui să-l asumăm este libertatea de a gândi. Avem spaţiul public inundat de idei şi teme ce ţin de agendele politice, dar şi de instrumente de acaparare a minţii şi spiritului oamenilor în interesul grupurilor de afaceri sau al unor trusturi de presă. Libertatea de a gândi înseamnă educaţie, înseamnă să discernem ce este informaţie şi ce este propagandă, denaturare, minciună sau dezinformare. Şi nu putem să facem acest lucru dacă nu ne cultivăm spiritul critic, o abordare tradiţională a lui Titu Maiorescu şi a şcolii de la Junimea”, a spus Băsescu.

De asemenea, acesta i-a îndemnat pe români să învețe patriotismul.

„În fine”, a continuat Traian Băsescu, „nu putem să trecem prin furtuna schimbărilor lumii contemporane, dacă nu redescoperim o valoare ce asigură împreună dorinţa de libertate şi demnitate, mândria şi coeziunea, solidaritatea şi spiritul critic, această valoare se numeşte patriotism. „Ţine de români, de sistemul de învăţământ, de familie, dar şi de modul responsabil în care tratăm actul guvernării şi acţiunea politică să reuşim să insuflăm din nou tuturor românilor patriotismul, iubirea de ţară, iubirea de aproape, de concetăţenii români, indiferent de originea etnică sau de locul în care trăiesc pe acest pământ”, a apreciat acesta.

Băsescu nu a uitat nici de noua sa temă politică: Unirea cu Republica Moldova

„Am evocat zilele trecute un proiect de țară, o viziune: am propus o reflecţie şi am anunţat un deziderat, unul care aparţine Preşedintelui României şi cred că e împărtăşit de cea mai mare parte a poporului român: acela de a ne reîntâlni cu fraţii noştri din Republica Moldova, acela de a ne reuni ca popor. Tot atunci condiţionam realizarea acestui deziderat de timp, de voinţa poporului şi de abilitatea şi de ingeniozitatea politicienilor. Nu este un ideal de realizat pe termen scurt, dar trebuie să ni-l asumăm şi să-l afirmăm, dacă dorim ca atunci, cândva, acest ideal să se realizeze. Trebuie să acceptăm că doar timpul poate aduce un asemenea deziderat la realizare, pentru că doar poporul de pe ambele maluri ale Prutului poate să hotărască. Folosesc acest prilej pentru a felicita în mod special autorităţile şi pe cetăţenii Republicii Moldova pentru succesul de a fi făcut un pas mare înainte în relaţiile cu Uniunea Europeană”, a declarat președintele.

În finalul discursului, Băsescu a făcut și câteva urări.

„Celebrarea Zilei Naţionale îmi dă prilejul să adresez românilor din ţară, dar şi românilor de pretutindeni, celor care îşi construiesc cu greu şi migală viaţa, îşi susţin familiile şi îşi fac datoria la locurile lor de muncă, milioanelor de oameni obişnuiţi care fac viitorul acestei ţări, dar şi militarilor români aflaţi la datorie, felicitări şi urări de sănătate, de prosperitate cu ocazia sărbătorii noastre naționale. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, și-a încheiat președintele discursul.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: