APELUL VICEPRESEDINTELUI PSD DAN SOVA CATRE TRAIAN BASESCU!

6 dec.

Vicepreședintele PSD Dan Șova a făcut un apel către  Traian Băsescu

Apelul lui Șova către Băsescu: De dragul…“Prin operativitatea cu care a adoptat bugetul pentru 2014, Parlamentul României a arătat că respinge șantajul Președintelui Băsescu privind Comisia Călărași. Interesul național, reflectat în votul din 9 decembrie 2012, nu poate fi negociat, oricât de tare și-ar dori Președintele să aibă un ultim an liniștit de mandat, fără investigarea de către Legislativ a noilor sale afaceri imobiliare”, a subliniat Dan Șova, potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul a precizat că USL are ca principală misiune “adoptarea și punerea în aplicare a unui buget care să continue repararea nedreptăților din ultimii ani și care să arate că Guvernul are un plan pentru România, pe care îl duce la îndeplinire. Aceasta este datoria prioritară pe care noi, USL, o avem față de cetățenii acestei țări; acesta este scopul politic principal asumat de Uniune în fața tuturor românilor, linia roșie a guvernării”.

Un exemplu de rea intenție

Dan Șova mai atrage atenția că “președintele Băsescu trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să nu tergiverseze promulgarea bugetului. Prin criticile publice deja formulate, Președintele a arătat că este familiarizat cu prevederile legii bugetului. Prin urmare, dacă vrea să dea dovadă de bună-credință, Traian Băsescu, în realitate, nu are nevoie de răgazul de 20 de zile pe care i-l îngăduie Constituția. Supunându-i la 20 de zile de amânări, Președintele ar da tuturor românilor un nou exemplu de rea-intenție. Sabotând cooperarea instituțională firească, el ar arăta că, de fapt, nu este interesat de buget, ci de blocarea țării înainte de a pierde puterea”.

De dragul celor…

Ministrul face un apel către președinte: “De dragul celor care așteaptă venituri mai mari de la 1 ianuarie – medici rezidenți, profesori debutanți, salariați, pensionari, fermieri și studenți, Președintele Băsescu trebuie să ia o decizie până la sfârșitul acestei săptămâni în privința bugetului!”, continuând: “Vreau să îi amintesc încă o dată Președintelui cât de important este să avem în vigoare, încă de la 1 ianuarie 2014, legea bugetului. Fără buget aprobat, nu se pot plăti nici salarii, nici pensii mărite, nici alte subvenții sau ajutoare. În plus, tot acest inutil scandal întreținut de Președinte afectează încrederea investitorilor în România. Dacă Traian Băsescu va alege să pună bețe în roate României, va arăta, încă o dată, că războiul său cu românii și România continuă. Trebuie înțeles, chiar și la Cotroceni, că bugetul votat în Parlament este al României, nu al USL”.

“Consider că Traian Băsescu are acum datoria să-și exercite cu bună-credință atribuțiile constituționale și să ne permită să dăm țării, până la 1 ianuarie 2014, un buget!”, a conchis Șova.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: