CONSULTANTUL POLITIC,BASISTUL COZMIN GUSA „SE GUDURA „PE LANGA TRAIAN BASESCU SI II DA DREPTATE ACESTUIA CAND A DECLARAT CA VICTOR PONTA”ESTE PROFUND CORUPT!”

6 dec.

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat joi seară, la Realitatea TV, acuzaţiile dure formulate de preşedintele Traian Băsescu la adresa premierului Victor Ponta. Băsescu a spus despre Ponta că „este profund corupt”.

Imagine

 

Guşă crede că acuzaţiile pe care le-a făcut Traian Băsescu la adresa lui Ponta arată că preşedintele are dovezi.

„Este o acuzaţie fără precedent şi în mod evident, felul în care Traian Băsescu a făcut-o, a sugerat că are tolba plină de dovezi. Faptul că nu a ezitat să indice persoane, situaţii chiar de la prima acuzaţie, mă lasă să înţeleg că se va supune unui chestionar public în următoarea perioadă ca să probeze aceste lucruri prin informaţiile pe care le are.  

Mâine lucrurile nu vor mai fi la fel, suntem în decembrie 2013,  este evident ca anul electoral 2014 va începe cu nişte auspicii şi el va începe cu aceste auspucii ale corupţiei  Guvernului Ponta, pe care Traian Băsescu se va chinui în tot cursul anului viitor să le probeze, să le aducă în faţa românilor. 
Mi-a adus aminte această conferinţă, de o celebră altă  conferinţă de presă tot aşa în pragul iernii, când Ion Iliescu se temea de alegeri anticipate în perioada guvernului Năstase, care i-ar fi lăsat clientela pe dinafară şi Ion Iliescu vorbea de capitalisumul de cumetrir din guvernarea Năstase, despre corupţia guvernării Năstase şi despre multe alte elemente pe care nu le-a probat niciodată, numai că aveam un fel de instituţii ale statului atunci şi alte instituţii ale statului acum, după aproape două mandate ale lui Băsescu. 

Pronosticul meu din acest moment este că va urma o perioadă în care Victor Ponta sau apropiaţii vor fi subtilul unor asemenea indicii ale unui scandal de corupţie şi în consencinţă, de asemenea, Victor Ponta şi echipa sa vor încerca să contaatace prin alt şir de acuze la adresa lui Traian Băsescu şi la adresa echipei preşedintelui. 

Să nu uităm că luni 9 decembrie se va constitui comisia de anchetă de care Ponta nu prea era sigur în urmă cu două zile, crezând că îl impacă pe Băsescu cu mesajele publice pe care le dă. Dar imediat după ce Băsescu a respins coabitarea pe acordul cu FMI şi buget, s-au răzgândit repede şi dau drumul la comisie nu mai aşteaptă până în primăvară. 

Suntem într-o situaţie în care ţinând cont de relaţionările la nivel european pe care şi Băsescu şi PSD sau guvernarea USL le are, vor lăsa urme adânci. Partenerii europeni şi internaţionali pe care îi avem când vor scana România, bunăoară, şi premierul Chinei vor afla că suntem în faza în care un preşedinte ales legitim îl acuză pe un premier al coaliţiei alese legitim că este profund corupt şi atunci toate calculele se schimbă.Practic, intrăm într-o perioadă de pac, în care nimeni nu mai mişcă în România decât oamenii politici în goana după voturi, la Europarlamentare, respectiv pentru a vectoriza un anumit candidat care să câştige prezidenţialele la finele anului.„, a spus Guşă. 

Traian Băsescu are alături instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, spune analistul politic. 

„Traian Băsescu este singur în opoziţia care este acum în România, din nefericire, restul opoziţiei nici nu vreau să o caracterizez pentru că atunci când ceva este foarte slab, e mai bine să te abţii.  
Traian Băsescu dacă foloseşte termenul de corupţie, vrea să sugereze că are alături instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei. Atunci am putea avea două tabere după cum le descrie Traian Băsescu: o tabără a corupţiei, a bogăţiei lui Ghiţă sau altora, a baronilor din România, cu legile pe care ei le dau şi o tabără a lui Traian Băsescu cu instituţiile statului care s-ar chinui să facă curăţenie. Nici instituţiile statului nu sunt perfecte, pentru că şi acolo există tabere şi tabere, sunt dependente de bugetul statului care abia a fost votat şi care va fi folosit în mod „inteligent” de diverşi baroni care sunt acuzaţi, deci totul este posibil de acum înainte, mai puţin construcţia macroemocnomică de care Guvernul cu siguranţă nu se va ocupa, se va ocupa în contrapartidă Băsescu să aducă fel de fel de acuzaţii sau să teleguverneze după cum i-am acuzat noi la Realitatea că se ocupă în ultima vreme.„, a declarat Cozmin Guşă. 

„Băsescu în acest moment se va chinui să nu greşească şi din câte îl cunosc, cu cât este mai singur şi mai izolat cu atât este mai concentrat să facă lucrurile, în aşa fel încât să nu poată fi contestat. Pe de altă parte, luptele din USL: nehotărârea în a-l sprijini pe Antonescu sau a avea un candidat în persoana lui Ponta, Geoană sau poate altul, aşază toată atitudinea USL, lucru care îi va slăbi şi în ciuda faptului că sunt foarte mulţi şi ultramajoritari, sunt atâtea interese, probleme, luptele în interiorul PSD, luptele în interiorul PNL, vedem dintr-odată că în plan politic chiar dacă pare ciudat un om izolat dar care are totuşi multă putere dacă ne referim la instituţiile statului care i-au rămas fidele, are şanse într-o confruntare pe care o duce cu acel mastodont. A promis foarte mult, a făcut foarte puţin. Nimeni nu înţelege cum cu 70 la sută nu reuşesti să faci reformă şi îl arăţi cu degetul pe Traian Băsescu, care a fost învind de două ori, o dată nevalidat la Referendumul din iulie 2012, o dată la alegerile din 2012 de la final, românii ţi-au acordat încrederea şi tu în continuare nu reuşesti să faci nimic, şi continu să-l arăţi pe Băsescu cu degetul, spunând că el este vinovat. Asta e marea problemă a USL-ului, pe care Băsescu,  cu o dârjenie de comandat de navă, aflat pe ultima parte a traseului politic, reuşeşte să scoată în faţă aceste slăbiciuni. „, a mai spus Guşă.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: