LOVITURA DURA DATA LUI TRAIAN BASESCU DIN INTERIORUL PD-L!

6 dec.

Atacarea la CCR a bugetului de stat pe 2014, manevra atribuita de USL lui Traian Basescu ca fiind o tergiversare si o sicanare, nu este imbratisata de PDL.

 

Imagine

 

Desi ar putea depune o contestatie la CCR, chiar si cu riscul de a nu-i fi admisa, PDL se pare ca nu va face joc de imagine gratuit.

Surse din partid au declarat pentru pesurse.ro ca pedelistii nu vor depune nicio contestatie la Curte.

Vicepresedintele PDL Alin Tise, membru in Comisia Juridica a Senatului, a declarat pentru pesurse.ro ca nu stie care sunt motivele presedintelui Traian Basescu, dar taxa pe carburant nu poate fi atacata la CCR si, mai mult, bugetul nu poate fi atacat nici macar pe procedura pentru ca USL a respectat procedurile.

“Noi nu contestam legea pe fond, noi am spus ca vom contesta, eventual, doar pe procedura. Adica pentru respectarea procedurii parlamentare, nu pe fondul bugetului, pentru ca nu poti sa contesti pe fond. Taxa pe carburant e asumarea politica a Guvernului, e modul in care impart banii pe bugete si pe ministere”, a declarat pentru pesurse.ro vicepresedintele PDL Alin Tise.

“Noi am spus asa, ca bugetul se poate contesta la Curtea Constitutionala pe chestiuni care tin de procedura, cum ar fi lipsa de majoritate in plen, votare de mai multe ori, lipsa de cvorum. Modul in care sunt impartiti banii e o asumare politica a Guvernului in sine, inclusiv introducerea acestei taxe. Noi ne opunem majorarii de taxe, dar nu putem contasta la CCR pe acest considerent al maririlor de taxe, pentru ca marirea taxelor nu este neconstitutionala. Nu atacam la CCR pe ce spuneti dumneavoastra, noi strict numai pe procedura, daca era motiv sa contestam, dar noi nu avem aceasta decizie de a contesta pentru ca din punct de vedere al procedurilor parlamentare s-a respectat”, a mai declarat Alin Tise.

In ceea ce priveste afirmatiile repetate ale presedintelui Traian Basescu, ca nu este de acord cu acciza pe combustibil si se gandeste sa depuna o contestatie la CCR pe buget, Alin Tise a declarat: “De acord cu dumneavoastra, dar nu stim, eu nu stiu care sunt motivele presedintelui. Noi pana astazi nu am luat aceasta decizie de a contesta la CCR bugetul”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: