SOLUTIE EXTREMA A LIDERILOR USL,DACA TRAIAN BASESCU „BALAMUC” VA REFUZA SA PROMULGE LEGEA REFERENDUMULUI!

6 dec.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, susține că liderii USL au pregătită varianta de rezervă în cazul în care președintele Traian Băsescu va refuza să promulge Legea referendumului.

 

Imagine

Valeriu Zgonea a precizat că, în cazul în care, președintele nu-și va exercita prerogativele constituționale și nu va promulga Legea referendumului în termenul legal de 10 zile, atunci s-ar putea apela la o soluție extremă.

”Dacă președintele nu va promulga Legea în termenul de 10 zile, președinții celor două Camere vor prelua atribuțiile președintelui și vom semna această lege. Se poate face și asta, a mai existat un precedent în anul 2007, când președintele Traian Băsescu a refuzat să-și exercite atribuțiile constituționale”, a declarat Valeriu Zgonea, pentru pesurse.ro.

Zgonea a precizat că există o decizie în USL în acest sens, iar dacă președintele Traian Băsescu nu-și va onora atribuțiile constituționale se va merge pe această soluție.

Citește și: CCR a publicat decizia in cazul Legii Referendumului. Basescu are 10 zile sa promulge legea

Judecătorii Curții Constituționale au dat motivarea pe Legea referendumului pe data de 4 decembrie. Astfel, președintele Traian Băsescu are termen de promulgare a legii referendumului data de 14 decembrie. Dacă nu va promulga legea până la această dată, președinții celor două Camere vor putea intra în rol și vor semna în locul președintelui.

Liderii USL se pregătesc și pentru o altă măsură istorică, prin care să poată organiza referendumul pentru Constituție, odată cu turul II al alegerilor prezidențiale.

Varianta susținută de Zgonea a fost avansată și de premierul Victor Ponta, care preciza că această măsură ar putea fi luată de USL, ca răspuns la jocul lui Traian Băsescu.

”Dacă nu o promulgă, au voie să o promulge cei doi preşedinţi ai Camerelor. De altfel, s-a mai întâmplat acest lucru, pentru că preşedintele şi-a mai încălcat obligaţia. S-a întâmplat în 2007, 2008, ca preşedintele să refuze să îşi exercite atribuţiile şi, atunci, cei doi preşedinţi publică în Monitorul Oficial cu semnătura lor. Există precedente în acest sens, tot cu Traian Băsescu, care refuză practic să respecte decizia Curţii Constituţionale. E 24, deci asta înseamnă că la anul, pe 24, putem să facem referendum. E foarte strâns calendarul, dar putem să o facem”, a spus Victor Ponta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: