COMPANIA CHEVRON CA URMARE A PROTESTELOR VILOLENTE DE ASTAZI A DECIS SA SUSPENDE DIN NOU ACTIVITATEA LA PUNGESTI!

7 dec.

Ca urmare a protestelor violente de astăzi, compania Chevron a decis să suspende din nou activitatea la Pungești.

 

Imagine


„Chevron confirmă astăzi suspendarea activităţilor în Siliştea, comuna Pungeşti, judeţul Vaslui, ca urmare a activităţii protestatarilor. Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu aprobările pe baza cărora operăm şi în siguranţă, însă acest lucru nu a fost posibil astăzi. Respectăm dreptul oamenilor de a-şi exprima opiniile, însă credem că acesta trebuie exercitat în limitele legii”, anunță Chevron.

UPDATE: Deputatul Tudor Ciuhodaru, care se află la fața locului, ne-a explicat că jandarmii au arestat cel puțin 7 persoane ca urmare a prostestelor.

”Sunt aici și să știți că cel puțin 7 oameni au fost arestați fără să facă nimic. Oamenii erau pe terenul unui localnic din Pungești, nu pe terenul Chevron. Au fost luați în dubă și duși la Vaslui. Dacă nu ne trezim s-ar putea să ajungem ca înainte de 1989 sau chiar mai rău ca în anii 40”, a precizat Ciuhodaru, pentru pesruse.ro.

UPDATE: Protestatarii de la Pungeşti au reuşit să dărâme aproape în totalitate gardurile împrejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi, deţinut de Chevron, fără ca forţele de ordine să poată interveni şi opri, în zonă sosind încă o sută de jandarmi cu uniforme de luptă, scuturi şi bastoane, anunță antena3.ro

 
 
Jandarmii care se aflau deja la locul desfăşurării protestului au mers în spatele celor care dărâmau gardul fără a putea interveni având în vedere că erau inferiori numeric celor aproximativ 200 de oameni care şi-au dus la îndeplinire intenţia de a pune la pământ gardurile.
 
 
Ulterior, manifestanţii s-au retras în zona proprietăţii private pe care s-au aflat la începutul protestului.
 
 
Între timp, în zonă au ajuns alţi o sută de jandarmi echipaţi cu unifiorme de luptă, scuturi şi bastoane şi cu căşti pe cap. Aceştia au făcut un zid de-a lungul şoselei, în faţa protestatrilor, pentru a-i bloca să mai ajungă pe proprietatea Chevorn.
 

O nouă zi de proteste la Pungești, județul Vaslui, care se desfășoară, de această dată, pe un câmp. Protestatarii, veniți din mai multe orașe ale țării, scandează împotriva exploatării gazelor de șist și strigă lozinci împotriva autorităților.

Mai mult, mulți dintre cei prezenți la Pungești au avut ieșiri violente, trăgând cu forță de gardurile asamblate în zonă și aruncând cu obiecte înspre organele de ordine.
 
Din acest motiv, jandarmii au fost nevoiți să intervină cu gaze lacrimogene pentru a-i liniști pe protestatari.

”Noi am depus deja interpelare către primul ministru. Îi cere să vină la Pungești și să vorbească cu oamenii. În mină a fost, la Pungești de ce nu vine? Oamenii vor să vorbească cu el. Ar trebui să vină la Pungești”, a declarat deputatul PPDD, Tudor Ciuhodaru, pentru pesurse.ro.

Circa 400 de persoane protestează, sâmbătă la prânz, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui, la ora transmiterii ştirii manifestanţii aruncând cu pietre şi vrând să dărâme gardurile companiei.

Protestatarii, în majoritatea lor localnici, dar şi din alte oraşe ale ţării precum Iaşi, Bucureşti, Braşov, Sibiu, s-au adunat pe terenul proprietate privată al unei persoane fizice din comuna Pungeşti, vizavi de suprafaţa de teren luată în concesiune de către Chevron, informează Mediafax.

Manifestanţii au scandat lozinci împotriva companiei petroliere, a Jandarmeriei şi a Guvernului. Printre lozinci se numără: „Jandermeria apără hoţia”, „Jos Guvernul”, „Trădătorii”, „Murim, luptăm, Pungeştiul apărăm”.

La un moment dat, protestatarii au trecut drumul judeţean şi au ajuns în poarta suprafeţei îngrădite deţinute de către Chevron, o parte dintre ei intrând pe terenul companiei petroliere şi aruncând cu pietre în camioanele frmei angajate de către Chevron.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: