TRAIAN BASESCU „TURNATORUL” SI SLUGA COMISIEI EUROPENE AFIRMA CA MCV-ul PE JUSTITIE VA FI „FOARTE PROST IN CEEA CE PRIVESTE PARLAMENTUL!”

11 dec.

Traian Băsescu este de părere că raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie va fi „foarte prost în ceea ce priveşte Parlamentul”.

 

 

„Raportul va fi foarte prost în ceea ce priveşte Parlamentul, pentru că ce s-a întâmplat – dacă aţi văzut scrisoarea (trimisă preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor – n.r.), cu cei patru sau cinci, pentru care Parlamentul, nu ştiu câţi la Cameră, câţi la Senat nu au primit avizul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale. Astăzi, modificarea Codului Penal în favoarea oamenilor politici sunt lucruri pe care nu ni le iartă nimeni şi eu vă şi spun de pe acum cum va fi în raport”, a declarat Băsescu, marţi, la Palatul Cotroceni, cu privire la raportul MCV.

În context, el a acuzat Parlamentul că „nu lucrează pentru români”.

„Oricum, va exista (în raportul MCV – n.r.) o formulare ‘lipseşte voinţa politică pentru lupta împotriva corupţiei’. Şi eu sunt convins că e nedrept pentru români, pentru că românii vor să se lupte împotriva corupţiei, dar Parlamentul face şi românii trag, asta e realitatea. Parlamentul nu lucrează din acest punct de vedere pentru români, ci pentru membrii săi, din păcate”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, marţi, o scrisoare preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care îi roagă să identifice „cele mai rapide căi pentru a permite instituţiilor statului, inclusiv autorităţii judecătoreşti să îşi desfăşoare activitatea, în absenţa oricărei influenţe sau obstrucţii”.

De asemenea, Traian Băsescu a menţionat în scrisoarea sa că Parlamentul a respins mai multe solicitări ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de deputaţii (foşti miniştri) László Borbély şi Paul-Victor Dobre şi faţă de senatorul (fost ministru) Varujan Vosganian şi cererea Agenţiei Naţionale de Integritate privind încetarea mandatului senatorului Mora Ákos-Daniel.

„Orice încercare de blocare ori tergiversare a activităţii autorităţii judecătoreşti, în perspectiva noului raport de ţară (MCV), va conduce la neîndeplinirea de către România a condiţionalităţilor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Domnule Preşedinte, am convingerea că veţi depune toate diligenţele pentru consolidarea şi buna funcţionare a statului de drept”, se mai arată în scrisoare. AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: