TRAIAN BASESCU ,DEMISUL PENAL AL ROMANIEI NU POATE DIZOLVA PARLAMENTUL!

12 dec.

  Președintele Traian Băsescu a declarat că ar lua în calcul o dizolvare a Parlamentului, pentru acțiunea din Parlament a USL prin care a modificat Codul Penal.

”Evenimentele din „Marțea neagră„ ar fi fost un motiv foarte serios de dizolvare a Parlamentului”, a spus  Traian Băsescu.

Citește și: Băsescu aruncă BOMBA: Am vrut să dizolv Parlamentul pentru ”Marțea neagră”

Declarația președintelui Traian Băsescu pare a fi, cel puțin la prima vedere, o gafă din partea lui Traian Băsescu. În Constituție este prevăzută o singură posibilitate de dizolvare a Parlamentului. La articolul 86, alineat 1 se prevăd următoarele:

”(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură”.

Surse din anturajul președintelui Traian Băsescu, experți constituționali, susțin că președintele a greșit când a făcut această afirmație. ”Există o singură prevedere în Constituție, care permite dizolvarea Parlamentului. Nu se prevede nimic altceva, deci nu este posibil”, au precizat sursele noastre.

Aceeași concluzie am obținut-o și din partea juriștilor USL, care nu dau nicio șansă președintelui să dizolve Parlamentul, pentru că nu are prevedere constituțională care să îi permită acest lucru.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: