ASA DA. PREMIERUL VICTOR PONTA I-A TRANSMIS LUI DUANE BUTCHER,INSARCINATUL CU AFACERI AL AMBASADEI USA,SA NU INCALCE SUVERANITATEA ROMANIEI,NICI MOSCOVA NU O FACE!

13 dec.

Premierul Victor Ponta susține că i-a transmis lui Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri ale Ambasadei SUA la București, că diplomații americani nu trebuie să atragă atenția guvernanților români, pentru că nicio altă țară nu o face.

Ponta: SUA să nu mai atragă atenția, nici Moscova n-o face

Foto: romaniatv.net

“I-am transmis însărcinatului cu afaceri că nu trebuie să atragă atenţia niciodată la nimic, că deocamdată nu este cazul să ne atragă atenţia. Este foarte bine să ne consultăm, dar de atras atenţia nu ne mai atrage atenţia nici Moscova, nici altcineva”, a declarat, miercuri, prim-ministrul.

Cu o zi în urmă, Victor Ponta a declarat că prima reacție a reprezentanței SUA la București, după scandalul modificărilor Codului Penal, a fost una greșită.

Ambasada SUA a transmis, miercuri, într-un comunicat, că România face un pas înapoi și se îndepărtează de la principiile statului de drept prin revizuirea Codului Penal.

“Un principiu de bază al democrației este acela că toți oamenii sunt egali în fața legii. Amendamentele Codului Penal aprobate ieri în Camera Deputaților ar reprezenta un pas înapoi pentru România. Este foarte descurajant că aceste revizuiri au trecut fără consultări, fără dezbateri, și fără a le da autorităților judiciare și societății civile șansa să se pronunțe pe aceste amendamente. Această acțiune a Parlamentului este o îndepărtare de la transparență și de la statul de drept și descurajează investitorii, ceea ce va afecta în mod negativ economia României. Transparență, predictibilitate și stabilitate sunt factori critici pentru toți investitorii, interni și internaționali, când se gândesc unde să investească”, au transmis diplomații americani.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: