DEPUTATUL PSD EUGEN NICOLICEA A SUSTINUT DUMINICA ,O CONFERINTA DE PRESA IN CARE A RASPUNS ACUZATIILOR FALSE ALE PRESEI SI PROPAGANDSEI BASISTE PRIVIND MODIFICARILE ADUSE CODULUI PENAL!

15 dec.

 

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a susţinut duminică, o conferinţă de presă la Parlament, spunând că doreşte să răspundă unor acuzaţii „false” aduse în ultimele zile privind modificările adoptate la Codul Penal.

Nicolicea a declarat că toate afirmaţiile din ultimele zile cu privire la acesată acţiune sunt false, că ANI şi DNA „se pot ocupa” de parlamentari şi că aleşii nu beneficiază de superimunitate.

Nicolicea a precizat că în toate ţările din UE parlamentarul este demnitar, nu funcţionar public.

El a mai spus că inclusiv la nivelul ambasadelor informaţiile despre modificările la Codul Penal şi despre consecinţele acestora erau distorsionate.

„Mulţi aveau confuzii”, a afirmat Nicolicea, citat de Mediafax.

Parlamentarul a declarat că false acuzaţiile legate de subiectul scoaterii parlamentarilor din categoria funcţionarilor publici.

Nicolicea a arătat că funcţionarii publici sunt cei care lucrează pentru o instituţie publică, iar potrivit Constituţiei, parlamentarii sunt în slujba poporului. El a adăugat că funcţionari publici sunt consilierii de la Parlament, pentru că lucrează pentru o instituţie publică – Parlamentul.

El a ţinut să infirme şi acuzaţiile potrivit cărora în urma modificărilor aduse Codului Penal ANI nu se va mai putea „ocupa” de aleşi, precizând că printre cei care pot fi anchetaţi de ANI se numără, potrivit legii, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului şi parlamentarii.

Nicolicea a mai declarat, duminică, că modificările la Codul Penal, nu mai pot intra în vigoare, având în vedere că au fost atacate la Curtea Constituţională, chiar dacă acestea sunt adevărate şi vor fi confirmate de Curte.

„Cu privire la urmările întârzierilor acestea, în afară de câştigul politic pe care l-au avut unii pe seama ţării, soarta acestor legi este clară, e pecetluită. Deci trimiterea la Curtea Constituţională, cu o decizie luată cred în 15 ianuarie, cu o redactare care se apropie de sfârştul lunii ianuarie, evident că pune în imposibilitate Parlamentul să pună în acord aceste modificări cu decizia Curţii Constituţionale până la 1 februarie. Adică. mai precis, toate aceste modificări nu mai pot să intre în vigoare chiar dacă sunt adevărate, chiar dacă sunt confirmate de Curte, pentru că intră în vigoare noul Cod şi s-a încheiat subiectul”, a precizat Nicolicea.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: