TRAIAN BASESCU ADEVARATUL SEF AL COALITIEI DE GUVERNARE USL:” DORMITI LINISTITI, USL NU SE RUPE ,A DISPARUT!”

18 dec.

Traian Băsescu a declarat că el nu crede în ruperea USL. El a recunoscut că există jocuri de culise, dar acestea nu vor duce la ruperea USL.

 

Traian Basescu

 

Traian Băsescu

 

„Eu nu cred în ruperea USL-ului. Cred că pot fi jocuri de culise, dar nu se va rupe. De asta m-am şi bucurat că am ajuns la o înţelegere privind acciza la combustibili. Puteţi să vă faceţi Revelionul şi Crăciunul liniştit. Nu se rupe USL”, a spus şeful statului.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia Guvernului de a amâna creşterea accizei pe carburanţi. În opinia sa, suspendarea aplicării accizei înseamnă 600 milioane de lei mai puţin la bugetul de stat, dar e o sumă mică în raport cu excesele care sunt în buget.

În plus, Băsescu consideră că suspendarea accizei la benzină şi motorină va depăşi cele trei luni. Că va fi făcută pentru totdeauna.

„Mă bucur că Guvernul a luat o decizie înţeleaptă în privinţa accizei la combustibili, crează premisele unei colaborări bune cu Guvernul. Şi cred că tărie căă suspendarea nu va fi doar pe trei luni, ci pentru totdeauna. În plus, am convingerea că CAS-ul va putea fi diminuat fără a introduce acciza. Faţă de 2,4 miliarde cât era prevăzut să se obţină în bugetul de stat, suspendarea aplicării înseamnă 600 milioane de lei mai puţin la bugetul de stat. E o sumă mică în raport cu excesele care sunt în buget, fie că vorbim de banii domnului Dragnea, fie la serviciului datoriei externe, fie la minimalizarea unor încasări”, a declarat şeful statului.

De asemenea, Băsescu a declarat că-şi va asuma explicarea suspendării acestei taxe către FMI şi CE, atunci când acestea vor veni în România. Şi a reiterat faptul că nu va valida nicio scrisoare a Fondului în care se pune problema creşterii taxelor pe combustibili.

„Când va veni misiunea Fondului în ianuarie, îmi asum explicarea acestei taxe, care avea rolul să frâneze creşterea economică, să crească preţurile. Până la urmă, impactul era pe cei mai săraci, chiar şi pe cei care au doar o prăpădită de Dacie. Repet, nu voi valida nicio scrisoare a FMI în care se pune problema creşterii taxelor pe combustibili”, a precizat şeful statului. 

 

Declaraţiile vin în condiţiile în care premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, au avut miercuri o întrevedere cu Traian Băsescu pe subiectul bugetului pe 2014.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: