GUVERNUL A APROBAT PRINTR-O HOTARARE,ACORDUL INTRE GUVERNELE ROMANIEI SI RP.CHINEZA CU PRIVIRE LA INFIINTAREA RECIPROCA A CENTRELOR CULTURALE LA BEIJING,RESPECTIV BUCURESTI!

19 dec.

 

 

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, Acordul între Guvernele României şi RP Chineză cu privire la înfiinţarea reciprocă de centre culturale la Beijing, respectiv Bucureşti, potrivit Biroului de Presă al Executivului.

 

 

Acordul, semnat la Bucureşti, la 25 noiembrie 2013, de ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi Huo Yuzhen, ambasadorul chinez în România, prevede înfiinţarea şi funcţionarea Institutului Cultural Român de la Beijing şi a Centrului Cultural Chinez de la Bucureşti.

În cadrul şedinţei de Guvern s-a aprobat şi un memorandum privind aprobarea negocierii şi semnării unui memorandum de înţelegere între ministerele Transporturilor din România şi China privind elaborarea unui studiu de fezabilitate.

Guvernele României şi Republicii Populare Chineze au semnat, pe 25 octombrie, la Palatul Victoria, în prezenţa premierilor celor două executive, mai multe memorandumuri de înţelegere în domeniile energiei (nucleară, termocentrale, hidrocentrale), sanitar-veterinar, industrial, societăţii informaţionale şi culturii. AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.