Video

IN URMA ATACULUI TERORIST CARE S-A PRODUS IN GARA ORASULUI RUSESC VOLGOGRAD,SOLDAT CU 15 MORTI,AUTORITATILE RUSESTI AU DECRETAT,INCEPAND CU 1 IANUARIE 2014 ,TREI ZILE DE DOLIU NATIONAL IN REGIUNEA VOLGOGRAD!

29 dec.

Acţiunile întreprinse de poliţişti au contribuit la evitarea unui număr mare de victime în urma deflagraţiei produse în clădirea gării din oraşul Volgograd. Comitetul de Anchetă al Rusiei a calificat explozia drept atentat terorist şi a pornit două dosare penale.

Anchetatorii urmează să stabilească circumstanţele care au dus la producerea tragediei. Între timp, medicii luptă să salveze vieţile a peste 10 persoane aflate în stare foarte gravă. În total au fost internaţi peste 30 de oameni. Din păcate, 14 oameni şi-au pierdut viaţa.

Conform estimărilor preliminare ale specialiştilor, explozibilul a avut echivalentul a 10 kilograme de TNT. Suflul deflagraţiei a spulberat geamurile de la parter şi de la primul etaj al clădirii.

Anchetatorii spun că numărul victimelor ar fi putut fi şi mai mare, dacă poliţiştii nu ar fi încercat să împiedice accesul în clădirea gării a unei femei care a trezit suspiciunile oamenilor legii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comitetului rus de Anchetă, Vladimir Markin, „explozia a fost provocată de o femeie kamikaze, care, după ce a observat dectectorul de metale instalat la intrarea în clădirea gării şi un angajat al poţiţiei, s-a panicat şi a detonat dispozitivul exploziv. Numărul victimelor ar fi putut fi şi mai mare, dacă nu ar fi funcţionat sistemul de alarmă, care a împiedicat-o pe femeie să treacă de detectorul de metale şi să pătrundă în sala de aşteptare, unde se aflau foarte mulţi oameni, inclusiv din cauza întârzierii a trei trenuri”.

Anchetatorii urmează să stabilească şi identitatea femeii kamikaze, după ce au ridicat rămăşiţele corpului acesteia.

Se ştie că printre morţi se află şi un copil. Minori există şi printre răniţi, cărora le este acordată asistenţa medicală necesară.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a trimis la Volgograd, la bordul unui avion, echipe de medici şi utilaje suplimentare. Unele persoane rănite vor fi transportate pentru tratament la Moscova.

Autorităţile locale au decretat, începând cu 1 ianuarie 2014, trei zile de doliu în regiunea Volgograd.

O explozie puternică s-a produs în gara din oraşul rusesc Volgograd, transmite agenţia Itar-tass, citând surse din cadrul instituţiilor de forţă locale.

„Potrivit datelor preliminare, trei oameni au fost ucişi”, a declarat un reprezentant al poliţiei locale.

Sursa citată anunţă că la locul tragediei se află mai mulţi poliţişti care încearcă să afle cauzele producerii exploziei.

Numarul morţilor în urma exploziei produse în gara din oraşul rusesc Volgograd a crescut la 10, iar alţi cel puţin 10 oameni au fost răniţi.

În prezent are loc evacuarea tuturor persoanelor de pe teritoriul gării.

Un martor ocular a declarat că „două cadavre zac pe jos în faţa gării. Au fost distruse geamurile clădirii, iar la intrarea în gară s-a format un munte de gunoi, cel mai probabil în urma distrugerilor provocate de explozie. De asemenea, a izbucnit şi un incendiu, dar a fost stins la scurt timp”.

Potrivit uneia dintre ipotezele anchetatorilor, „a fost detonat un dispozitiv exploziv neidentificat”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Volgograd.

Explozia produsă în gara din oraşul rusesc Volgograd a fost provocată de un atentator sinucigaş de sex feminin, a anunţat Comitetul Naţional Antiterorism din Federaţia Rusă.

„Astăzi, la 12.45, ora locală, în gara din Volgograd a fost detonat un dispozitiv exploziv neidentificat, provocând o explozie puternică şi care s-a soldat cu vitime. Se presupune că deflagraţia a fost cauzată de un atentator sinucigaş de sex feminin”, se spune într-un comunicat remis presei.

Potrivit Ministerului rus de Interne, în urma exploziei din gara din Volgograd şi-au pierdut viaţa 10 oameni.

Potrivit datelor oficiale, 18 de oameni au fost ucişi şi alţi 50 au fost răniţi după ce o femeie kamikaze s-a aruncat în aer pe teritoriul gării din oraşul Volgograd, au anunţat autorităţile din regiunea Volgograd.

Pe internet au apărut imagini video cu momentul exploziei produse în clădirea gării din Volgograd. Imaginile suprinse de camerele de supraveghere au fost postate pe YouTube.

Comitetul de Ancheta al Federaţiei Ruse a calificat deflagraţia din Volgograd drept „atac terorist”.

O femeie sinucigaşă a detonat un dispozitiv exploziv în clădirea gării, înainte de detectorul de metale de la intrare.

În urma exploziei au fost ucişi cel puţin 18 oameni, iar alţi aproximativ 50 au fost răniţi.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: