AVEREA CELOR MAI BOGATI 300 DE OAMENI A CRESCUT CU PESTE 0,5 TRILIOANE DE DOLARI!

3 ian.

Averea celor mai bogaţi 300 de oameni a crescut cu peste 0,5 trilioane de dolari.

Averea celor mai bogaţi 300 de oameni a crescut cu peste 0,5 trilioane de dolari

Averile celor mai bogaţi 300 de oameni din lume, luate împreună, au crescut în 2013 cu 524 de miliarde de dolari, ajungând la 3,7 trilioane de dolari.

Potrivit experţilor agenţiei Bloomberg, în această perioadă cele mai profitabile au fost ramurile economiei legate de tehnologiile înalte.

Titlul de cel mai bogat om al planetei a revenit din nou directorului companiei Microsoft, Bill Gates. el a reuşit să crească capitalul său până la 78,5 miliarde de dolari.

Cel mai bogat rus a rămas omul de afaceri Alişer Usmanov, al cărui capital a ajuns la aproape 20 de miliarde de dolari.

 

Cei mai bogaţi 300 de oameni din lume s-au îmbogăţit cu 524 miliarde de dolari anul trecut. Aceştia controlau la finalul anului averi de 3.700 miliarde de dolari, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în sectorul IT, cu Bill Gates în topul câştigătorilor.

Potrivit unei analize Bloomberg, averile din sectorul IT au crescut anul trecut cu 28%, iar dintre cei 300 de miliardari din top, numai 70 au înregistrat pierderi în 2013.

Bogaţii vor continua să se îmbogăţească. Dobânzile vor rămâne la un nivel scăzut, bursele vor creşte în continuare, iar economia se va extinde cu cel puţin 2%„, comentează pentru Bloomberg miliardarul John Catsimatidis, fondatorul grupului de imobiliare şi energie Red Apple.

Bill Gates, cofondator al Microsoft şi preşedinte al producătorului de software, a încheiat anul cu o avere estimată la 78,5 miliarde de dolari, în urcare cu 15,8 miliarde de dolari, fiind în acelaşi timp cel mai bogat om din lume şi cel mai mare câştigător în 2013.

Acţiunile Microsoft s-au apreciat anul trecut cu 40%.

Bursele au crescut puternic anul trecut în întreaga lume. Indicele bursirer global MSCI World a avansat cu 24% în 2013, iar indicele S&P 500 al bursei de la New York a urcat cu 30%, înregistrând cel mai bun an din 1997. Indicele Stoxx Europe 600 al pieţelor vest-europene a urcat cu 17%.

Al doilea mare câştigător al anului 2013 a fost miliardarul american Sheldon Adelson, fondatorul Las Vegas Sands Corp., cel mai mare operator de cazinouri din lume.

Averea lui Adelson a crescut anul trecut cu 14,4 miliarde de dolari, la 37 miliarde de dolari. Acţiunile companiei sale au urcat în 2013 cu 71%.

Averea mexicanului Carlos Slim, până anul trecut cel mai bogat om din lume, a continuat să scadă în 2013. El a pierdut 1,4 miliarde de dolari anul trecut, după ce Congresul mexican a adoptat o lege care vizează desfacerea monopolului companiei controlate de Slim, America Movil, în sectorul telecom.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a câştigat 12,4 miliarde de dolari în 2013, în timp ce cofondatorii Google Larry Page şi Sergey Brin şi-au majorat averile cu câte 10 miliarde de dolari fiecare.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: