MARINA ITALIANA A SALVAT IN ULTIMELE 24 DE ORE PESTE 1000 DE IMIGRANTI AFLATI LA BORDUL UNOR AMBARCATIUNI CARE INCERCAU SA AJUNGA IN EUROPA!

3 ian.

 

 

Marina italiană a salvat în ultimele 24 de ore peste 1.000 de imigranţi aflaţi la bordul unor ambarcaţiuni care încercau să ajungă în Europa, au anunţat autorităţile, în timp ce criza imigraţiei, soldată cu sute de victime anul trecut, nu dă semne de atenuare, relatează vineri agenţia Reuters.

 

 

Foto: XINHUA ARHIVA / pool

Într-un comunicat se precizează că elicoptere ale Marinei italiene au reperat joi patru ambarcaţiuni supraîncărcate cu imigranţi la sud de Sicilia şi au fost trimise nave pentru a le salva. La bordul celor patru ambarcaţiuni se aflau 823 de bărbaţi, femei şi copii, proveniţi din diferite ţări, printre care Egipt, Pakistan, Irak şi Tunisia.

În cadrul unei alte operaţiuni au fost salvaţi de pe mare 233 de imigranţi, proveniţi din Eritreea, Nigeria, Somalia, Zambia, Mali şi Pakistan, şi au fost duşi într-un port în apropiere de Siracuza, pe coasta de est a Siciliei.

Ca urmare a naufragiului din octombrie 2013, în care au murit înecaţi 366 de imigranţi proveniţi din Eritreea în largul insulei italiene Lampedusa, Italia a lansat o operaţiune specială ce include nave, elicoptere şi drone pentru monitorizarea Mării Mediterane.

Italia este o poartă majoră către Europa pentru mulţi imigranţi care caută o viaţă mai bună şi sosirile pe mare în Peninsulă dinspre Africa de Nord au crescut de peste trei ori în 2013, afluxul fiind sporit de persoane care se refugiază din cauza războiului civil din Siria şi a conflictului din Cornul Africii.

În ultimele două decenii, Italia, Grecia şi Malta au dus greul imigraţiei clandestine, fiind nevoite să ceară un răspuns coordonat al Uniunii Europene în această problemă.AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: