ROMANIA A INTRAT IN ANUL 2014 CU O DATORIE DE PESTE 1,1 MILIARDE DE EUROI!

3 ian.

 

România trebuie să plătească anul acesta datorii peste 1,1 miliarde de euro. Banii vor ajunge la FMI, Uniunea Europeană şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Suma este cu 0,72% mai mare decât cea plătită anul trecut.

Suma pe care România trebuie să o plătească anul acesta către FMI se ridică la peste 1 miliard de euro. Din aceşti bani, 985 de milioane reprezintă rambursări de rate de capital, iar peste 17 milioane euro plăţi de dobânzi şi comisioane

În ceea ce priveşte plăţile către Uniunea Europeană, întreaga sumă de 150 de milioane de euro reprezintă plăţi de dobânzi şi comisioane ca şi în cazul Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în conturile căreia vor ajunge peste 20 de milioane euro.

Rambursările sunt efectuate în contul împrumuturilor luate de România de la creditorii internaţionali în anul 2009. Acestea s-au ridicat atunci la 19,5 miliarde de euro. Din acest aranjament cu FMI, România a intrat în posesia a şapte dintre cele opt tranşe prevăzute, adică 11,9 miliarde euro. Cea de-a opta tranşă a fost considerată, la solicitarea autorităţilor române, de tip preventiv şi nu a fost încă folosită.

Vârful de plată în cadrul acestui pachet financiar va fi în 2015, atunci când România va trebui să ramburseze aproape 2 miliarde de euro.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: